holmekagan

Anna och Magnus här

Publicerad 2011-01-28 11:16:38 i Holmekagan goes Shanghai,

på biljetten stod det 8.15, planet tog mark 8.17. Bra jobbat Finnair! Och så kom de gående - lite trötta, lite jetleggade men ändå glada.
Efter ett par timmars vila i lägenheten for vi iväg till skräddaren och beställde kläder och köpte sidentyg. Idag har vi varit hos "väskgubben" på Fuxing Lu 1333, promenerat på The Bund, druckit kaffe på Peace Hotel m.m. Nu ska vi strax åka iväg och äta middag på en av mina favoritrestauranger, Le Saleya.


skjorttyger ska väljas.


mått ska tas.


Vid the Bund


god cappuccino på Peace Hotel.

på fiskmarknaden

Publicerad 2011-01-23 10:03:43 i Holmekagan goes Shanghai,

vid Tongchuan road/Lanxi road ligger en gigantisk fiskmarknad. Där säljs i princip allt levande du kan hitta i havet och lite till.
Igår gjorde jag och Håkan en liten utflykt dit och det var mycket trevligt. Vi funderar på att köpa hummer till det kinesiska nyåret och ville kolla vad som fanns. Vi hittade flera olika sorters humrar men ingen som ser exakt ut som den vi är vana vid att äta, men de kan säkert vara jättegoda ändå.
   


     


   
                                                        

     
allt såg inte gott ut...                               liten krabba på rymmen


vi träffade även denna lilla krab(b)at, 3 månader gammal. Såååå sööööt!!

tredje gången gillt för gourmét

Publicerad 2011-01-23 09:42:56 i Holmekagan goes Shanghai,

i fredags kväll hade vi vår tredje gourmétkväll. Som vanligt samlades vi tjejer lite tidigare på eftermiddagen och började fixa och greja med kvällens middag innan killarna anslöt lite senare.
Menyn för kvällen var:

Fördrink med tilltugg:


Flädermartini och laxrullar

Förrätt:


Avocado och mangoröra med pilgrimsmusslor

Varmrätt:
Helstekt oxfilé i ugn, potatissgratäng, ugnsrostade grönsaker och rödvinssås

Dessert:


Chokladkaka med jordgubbar och gräddematlagarna


Kristin fixar fördrinken


ätarna!

påmind

Publicerad 2011-01-20 04:21:39 i Holmekagan goes Shanghai,

ibland blir man påmind om vilket land man befinner sig i. I morse när jag skulle slå på tv:n så fungerade varken BBC eller CNN. Flera andra utländska kanaler lös också endast svarta på skärmen. Kan det var snön tänkte jag först? För mycket snö på kablar, paraboler etc.. Sen tittade jag lite på kinesisk tv och då förstod jag. Kinas president Hu är på besök hos Obama i USA. Jaha, det förklarar saken.
Det vara samma när Nobels fredspris skulle delas ut i december. Då släcktes också alla kanaler ner av rädsla att något otillbörligt skulle rapporteras.
Jag läste på expressen.se att mänskliga rättigheter skulle diskuteras mellan "herrarna" idag. Interesting!! Är det en mänsklig rättighet att få titta på vilken tv-kanal man vill?

kinesiskt nyår - vårfesten (chunjie)

Publicerad 2011-01-17 11:38:49 i Holmekagan goes Shanghai,

det kinesiska nyåret närmar sig och nu får julpyntet lämna plats för nyårspyntet. Gult, som står för guld och rikedom, och rött som symboliserar lycka och tur är de färger som återkommer i det mesta. Man ser träd pyntade med röda kuvert, överallt hängs röda lyktor, lyckoknutar och amuletter.
I år är det nyårsafton den 2 februari och följdaktligen börjar det nya året den 3 februari. Då lämnar vi tigerns år och går in i kaninens (eller harens). Jag känner flera "kaniner" - Håkan, Stephanie, Johan och Yvonne.
Åter igen ska det smällas smällare och fyras av raketer. Ett skådespel utan dess like...Förra året höll det på i flera dagar men var mest intensivt kring nyårsafton/nyårsdagen såklart.


nyårspynt utanför Grand Gateway

  

Det finns mycket att skriva om det kinesiska nyåret som är den absolut största högtiden i Kina. 
Enligt månkalendern: 1:a dagen i 1:a månaden. Infaller mellan 21 januari och 19 februari. Tre dagars officiell ledighet.
Dagarna före nyårsdagen fixas och fejas det. Huset ska städas och man köper hem mängder av festmat. Detta är högtiden då familjen ska samlas oavsett geografiskt avstånd. I princip alla kommunikationsmedel är dessa dagar upptagna med att transportera familjemedlemmar kors och tvärs över det väldiga landet.
Ett besök hos barberaren bör göras före nyår. Det anses föra otur med sig att använda vassa föremål årets första dagar då man riskerar att "klippa av det kommande årets tur".  

det vankas...

Publicerad 2011-01-12 15:29:15 i Holmekagan goes Shanghai,

...James Bond fest i stan!! Det är inte dags förrän i mars, den tolfte om jag inte minns fel, men eftersom tiden av någon anledning går så oändligt fort så är det lika bra att börja planera redan nu. För Håkan är valet enkelt - en vit smoking. För mig blir det lite knepigare. Jag har tänkt att kolla igenom några gamla Bondfilmer för att få inspiration. Vad tycker ni? Har ni något bra förslag på lämplig outfit a la James Bond?


Bikini tänker jag inte ha... (Bild lånad från wikipedia)

 

inte heller spraya mig i guld. (Bild lånad från Google bilder)

 

men kanske något så här raffinerat?! (Bild lånad från Google bilder)


ännu ett farväl

Publicerad 2011-01-09 12:32:05 i Holmekagan goes Shanghai,

denna helgen har vi tagit farväl av Kate och Stefan som nu ska flytta tillbaks till Sverige och Malmö...Vi har haft många trevliga stunder tillsammans och jag hoppas vi kan fortsätta att hålla kontakten.


Kate och Stefan på Stefans 50-årskalas på Sacha's (100403)
i fredags på Kaiba bar.


jul, nyår och lite annat

Publicerad 2011-01-03 13:47:47 i Holmekagan goes Shanghai,

sista helgen i Shanghai innan jul.

                            
middag med mahjonggänget                             popkonsert med stjärnan Elva på Mercedes Benzarenan

              
duktiga Beatleskopior på Abbey Road           jordgubbarnas tid i Shanghai!


hemma på Klädesholmen igen!

              
strålande jul.

            
en glittrande kväll hos Britta.                pappa och mamma

      
2 godingar på 3 indier i Götet.                 nyårsbubbel i Nordvik.åter i storstan. Och en jetleggad John....


Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

En öbo i storstan! I april 2009 flyttade jag med min man till Shanghai, Kina och där bodde vi fram tills november 2011 då vi styrde kosan mot Europa igen. Köln är numera min tyska hemstad!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela