holmekagan

på böljan den blå

Publicerad 2010-07-27 18:56:27 i Sommaren 2010,

i helgen for vi ut med Anna och Magnus på en kortare segelsemester. Helt fantastiskt! Jag kan inte mycket om vare sig båtar eller navigering men jag älskar att vara på havet. Det tekniska och praktiska fick jag därför överlåta åt de mer kunniga medans jag mest njöt av att vara ombord på "Elsa". Vi seglade till Gullholmen/Härmanö där vi låg i två nätter innan det var dags att bege sig hemåt igen. Många tack Anna och Magnus för denna tur!på väg!ränderna går aldrig ur ;-)kapten Magnus.långt bort från stadens brus...Håkan trivs gott!"I am sailing"

*pappa 65*

Publicerad 2010-07-27 15:28:53 i Sommaren 2010,

min kära pappa fyllde 65 år den 31 mars i år. Han är både pappa, morfar, farfar och svärfar och det är svårt att få till ett kalas då alla är församlade. Men i fredags var det då äntligen dags och han kunde inte valt en bättre dag. Solen sken och det var varmt i luften. Efter fördrinken på mammas och pappas balkong gick vi ner till Kylen där det var uppdukat till kalas. Det blev en mycket fin kväll och många skratt! Pappa - jag älskar dig!! Du hade ordnat ett toppenkalas för oss alla. *Grattis till dina 65 år*

            

*gudsonen 11 år*

Publicerad 2010-07-27 15:13:05 i Sommaren 2010,

vår gudson Johan har fyllt 11 år och det har givetvis firats med stort kalas. Jag minns när Johans föräldrar frågade mig och Håkan om vi ville vara faddrar när Johan skulle döpas. Vilken ära tänkte jag! Vi kände oss verkligen hedrade och tackade givetvis ja. Där vi bor är det vanligast att något syskon eller annan släkting agerar fadder och vi var ju "bara" kompisar, så därför kändes det extra ärofyllt på något vis. Att vara fadder, eller gudmor och gudfar som det också kallas, innebär bl.a att man ska uppmärksamma just minnet av dopdagen varje år, samt att man ska vara en god förebild och kanske rycka in som "extraförälder" om det skulle behövas. Det är iallafall jättekul att vara gudmorsa till Johan och följa honom genom livet.


shanghaibesök!

Publicerad 2010-07-27 15:02:22 i Sommaren 2010,

nja, inte riktigt men nästan. Linda med familj är liksom vi svenska expats i Shanghai men är nu hemma i Sverige och firar sommar. När de semestrade längs västkusten förra veckan så fick vi till en träff - jättekul!
Lilla Oliver är hela 3 månader nu och börjar bli en riktigt stadig krabat. Och han är så gullig så det är inte klokt.

liten road-trip till Malmoe

Publicerad 2010-07-27 14:55:04 i Sommaren 2010,

måndagen den 19 juli skulle Håkan på möte i Malmö och då åkte jag med. Malmö är en mysig stad och jag roade mig med att bara strosa runt i innerstan, fika och kolla in sommarreorna som tydligen duggar tätt nu.

       

mumsig frukost!                gata i Malmö              jag irrar runt               orvars korvar:-)

smultron och tång

Publicerad 2010-07-22 13:14:56 i Sommaren 2010,

sommardagarna försvinner en efter en och blir till veckor, snart månader. Man tycker man har så mycket tid men det går fort, så fort. Man vill hinna med så mycket och det är svårt att hitta de där stunderna då man bara stannar upp, sitter ned helt stilla och bara njuter. Någon hade skrivit på Facebook "Natten är tyst och svart som sammet". Det tyckte jag var fint skrivet även om nätterna just nu inte är så becksvarta precis. Men jag tänker mer på det där med att bara vara som vi så ofta pratar om och vill göra men aldrig gör. Tänk då att gå upp mitt i natten och sätta sig på balkongen t.ex. Bara sitta där och titta ut i mörkret och lyssna på tystnaden. Nja, helt tyst blir det nog inte, det är väl alltid något som hörs, men jag menar nog mer den där stillheten som infinner sig på natten. Tv:n och datorn är avstängd, musiken och sorlet från festen har tystnat, båtarna ligger i hamn, vägarna är tomma på trafik. På natten kan man verkligen "bara vara" om man vill för då finns inget annat som stör. Sen framåt morgonkvisten drar allt igång igen och det är full fart. Sätta på kaffet, sätta på radion, hämta G-P, och  "Vad ska vi göra idag då?"


Kanske sitta och plaska med fötterna i vattnet ... ;-)

utflykt i hembygden

Publicerad 2010-07-18 20:33:54 i Sommaren 2010,

någon har bett om en update. Jag vet inte vem men har mina aningar förstås...Okej, här kommer lite om dagens begivenhet. Jag, maken, svåger och svägerska tog färjan ut till Dyrön idag. Solen sken och havet glittrade och vi fick saltstänk i håret - underbart! Alltid mysigt att komma till Dyrön och spatsera runt. Vi mumsade på medhavda ägg o ansjovismackor och drack kaffe. Tillbaka i Rönnäng såg vi en kändis!! Och det var ingen mindre än Rickard Wolf, en av mina absoluta favoriter. Fast vad liten han var! ja, inte pytteliten alltså men jag har ändå upplevt honom som en mycket lång och storvuxen man. Där ser man hur "lurad" man kan bli av tv o film, hihi ;-))
Sen så blev det grillning i våran trädgård och det var gott. En toppendag som endast haft en nackdel. Min näsa är röd som en tomat..Att jag ALDRIG kan lära mig att använda solkräm!!!!maj!bröderna!
blixtar och dunder (magiska under...)

Publicerad 2010-07-14 14:23:22 i Sommaren 2010,

så här såg det ut från mitt fönster i måndags kväll när Tor var very, very busy. Åska, blixt, skyfall. Ett skådespel utan dess like. Det var svårt att fånga blixten på bild men EN bild lyckades jag få iallafall!

I live in Shanghai!!

Publicerad 2010-07-11 18:35:01 i Sommaren 2010,

idag när jag var vakt på Sillebua så kom det två kineser, ett ungt par, på besök och jag kom på mig själv med att bli mycket glad. Det är som om jag ser på kineser på ett annat sätt nu, de är ju liksom mina nya "landsmän". Jag sa "Ni Hao" och de blev glada förstås och sa "Ni Hao" tillbaks. Det var nästan så att jag ville säga "Er shi Kwai" när de frågade vad inträdet kostade men jag knep. Jag frågade var nånstans i Kina de kom från och det visade sig att de kom från en mindre stad utanför Shanghai. Men vilket sammanträffande "I live in Shanghai" sa jag och de tittade förvånat på mig och tänkte nog att hon måste vara knäpp. Men så förklarade jag och vi pratade lite och de gick sen runt och tittade och läste om Klädesholmens sillhistoria. De skojade om att museet förutom ett informationsblad på engelska och tyska, även borde ha ett kinesiskt. Javisst, och det kan ju jag försöka knåpa ihop när jag bott ytterligare ett par år i Shanghai,,,kanske inte,,,

john i Sverige igen!

Publicerad 2010-07-04 15:19:19 i Sommaren 2010,


Den 1 juli kom John hem till Sverige igen efter 11 månader i Shanghai. Nu ska han ha sommarlov ända tills vi åker tillbaka den 31 augusti. I höst väntar jobb som engelskalärare...spännande!

midsommar

Publicerad 2010-07-04 15:12:17 i Sommaren 2010,

när jag var liten var det alltid midsommarfirande ute i hamnen men efter några år så flyttades firandet till parken istället. Där är det oftast lä och kanske lite mer "midsommarkänsla" i form av gräs och träd. I hamnen dansade vi på asfalten med hav och båtar som kuliss.
Under några år var jag med i Samhällsföreningens midsommarkommitte. Det var kul men det jobbigaste var alla godispåsar som vi skulle fylla att ha till fiskdammen. I år upptäckte jag att de handplockade påsarna är utbytta mot färdiga påsar - vilken lyx!
Efter dansen gick vi hem till oss och åt och drack gott. Vi kämpade och satt ute en stund men kaffe och tårta fick vi ta inne.


fina midsommarbarn!

Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

En öbo i storstan! I april 2009 flyttade jag med min man till Shanghai, Kina och där bodde vi fram tills november 2011 då vi styrde kosan mot Europa igen. Köln är numera min tyska hemstad!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela