holmekagan

lady Gaga

Publicerad 2010-06-27 22:35:21 i Holmekagan goes Shanghai,

många skulle nog säga att jag är för gammal för sån här musik men jag kan inte hjälpa det. I just löööv Lady Gagas musik! Den är rytmisk och medryckande och den går alldeles utmärkt att dansa till. Tyvärr så glömde jag mina 2 CD-skivor i Shanghai så jag får inte glömma att be John att ta med sig dem nu på torsdag.
~^ma ma ma pokerface, ma po, pokerface^~

THE FAME MONSTER

sommartider hej, hej!

Publicerad 2010-06-24 19:09:02 i Sommaren 2010,

jag sitter här och funderar på om jag ska fortsätta blogga även nu under sommaren...? Detta är ju egentligen en Shanghaiblogg men det kan ju lika gärna bli en blogg om mitt totala liv som även innefattar sommarlov på Klädesholmen! Fast kanske kommer jag inte att vara lika aktiv i bloggandet nu på sommaren utan det får bli en uppdatering då och då.

Denna veckan har iallafall bestått av en tur till stora staden Göteborg med Yvonne, bakdag med Britta, vetrinärbesök med pappa och Bruno, pysseldag med Anna, tjejträff på Rönnängs brygga med Sandra och Helen och handla mat inför midsommar. Jag har även STÄDAT hela huset idag...puh..det var ett tag sedan jag höll i en dammsugare och skurade toaletter. Har ju blivit lite bortskämd med mina ayis i Sh.
Ikväll kommer Håkan från Holland där han varit under veckan. Det är roligt att han får fira midsommar hemma även om han måste åka tillbaks till Shanghai på söndag för att jobba några veckor till. Nästa vecka kommer John hem på sommarlov. Han längtar nu kan jag säga. Han är faktiskt den av oss som varit utomlands allra längst i ett sträck. Nästan 11 månader. Steffie Bong är i Grekland och firar midsommar. Ha det så gott kära dotter! Det får väl bli en ozou som nubbe ;-)

     
"Käraste bröder, systrar o vänner"


   

söndag 20 juni

Publicerad 2010-06-20 10:15:10 i Sommaren 2010,

söndag förmiddag och jag har varit HEMMA i snart en vecka. Tiden går fort och dagarna har varit fyllda av trädgårdsarbete, fixa med båten och bilarna, fylla på matförråden och att träffa familj och vänner. Det är så SKÖNT att vara hemma på holmen igen. Jag njuter och ser fram mot en härlig sommar. Tyvärr inser jag att jag gått upp ett par klädstorlekar,,har inte haft riktigt koll på sånt i Kina,,så att bada lär bli en utmaning för någon chans att passa in beach-10 är nog för sent.
Igår var det prinsessbröllop för hela slanten och Viktoria och Daniel var såå fina och såå kära! En fröjd att se. Och DE såg verkligen ut att vara i superform!
mycket sista

Publicerad 2010-06-13 04:26:36 i Holmekagan goes Shanghai,

denna veckan har det blivit mycket av det "sista". Sista träffen med kören, sista målarkursen, sista kineslektionen..och sista träffen med vänner. MEN - mycket av detta kommer att bli till första igen efter sommaren! Nu ser jag fram emot alla återseende, återsmakande och återdoftande i Sverige.

Igår var vi på tygmarknaden med Rebecka och Annika och idag blir det en tur till copymarket. Det är MYCKET som ska beställas och inhandlas!

Vädret är grått idag men tempen ligger runt 25 grader. Jag håller även på att tvätta och förbereder packning av stora resväskan. Imorgon klockan 09.40 sitter jag på Finnairs flight back home. Can't wait :-)


annika och Nina blir avtackade.


fina Oliver. Han lär nog ha växt ytterligare när jag ser honom igen efter sommaren!


fredagskväll på "grillgatan".


vy från People's park. Lördag kväll.

kusin Rebecka

Publicerad 2010-06-11 05:06:28 i Holmekagan goes Shanghai,

igår kom kusin Rebecka och hennes kompis Annika till oss! De var lite trötta efter den långa flygningen men efter några timmars vila och lite mat så piggnade de till. Idag ska vi bege oss ut på stan och vi ska börja med massage! Sen så vill de shoppa, shoppa, shoppa....


frukost på balkongen.

sista dagen

Publicerad 2010-06-07 10:02:46 i Holmekagan goes Shanghai,

på hemmet var idag. I allafall för den här gången. Nästa måndag sitter jag på planet hem till Sverige. Det ska bli skönt att komma hem igen men jag kommer att sakna alla de små busfröna. Och lilla Ellen! Sötnosen som tappert kämpar på och alltid är glad trots en späd liten kropp som emellanåt förvrids i kramper. Jag tror hon har någon form av ryggmärgsbråck men jag är inte säker.
 

 steph and elle

6 junifirande på Expo

Publicerad 2010-06-07 09:29:38 i Holmekagan goes Shanghai,

kvart i åtta på morgonen träffade jag Anneli och vi tog en taxi till Madang Road för att möta upp resten av körgänget. Catharina, som även jobbar på svenska konsulatet, hade fixat super VIP-kort så vi kunde gå före alla i tunnelbanekön och efter 2 hållplatser var vi inne på Expoområdet. Inne på svenska paviljongen fick vi en liten loge, där vi sen huserade hela dagen. Efter uppsjungning och fixande med våra "scenkläder" var det då dags att sätta igång med dagens program. Gudstjänsten blev en fin stund. Kören klarade av sina sånger galant, prästen höll en tänkvärd reflektion om fotosyntesens betydelse för allt liv på jorden och många tårar trillade när "Den blomstertid nu kommer" skulle sjungas.
Efter kaffe, kanelbulle och jordgubbstårta gick vi ut och sjöng för de som stod i kön till svenska paviljongen. 100-tals kineser blev helt till sig av glädje och när vi delade ut svenska flaggor kastade de sig över dem som vore de guldtroféer. De vinkade och fotade och jag måste säga att det var en märklig upplevelse.
Klockan 14 var det dags för första Allsången som sen följdes av ytterligare en klockan 19. Även här medverkade kören både med egen repertoar och med att stämma in i allsången. Efter varje Allsång bjöds det på öl och sillsmörgås och man kunde gå upp på glastaket och få en vy över hela expoområdet.
Generalkonsuln läste en dikt om Sverige som jag aldrig hört förut men den var mycket rörande och satte verkligen fingret på vad som ÄR Sverige.
Så här mycket firande av nationaldagen har jag aldrig varit med om men roligt var det. Och tillslut så kände jag mig ändå ganska fin i Sverigedräkten ;-)

Jag är en kran i Göteborgs frihamn en disig morgon.
Jag är en kyrkbåt vid Siljans strand.
Jag är figuren Rosenbom i flottans Karlskrona.
Jag är Bohusläns karga stenar och sand.
Jag är Riddarfjärdens klarblå vatten.
Jag är busstationen på torget i Söderhamn.
Jag är Kungsgatans blixtrande ljus om natten.
Jag är alla blommorna i Roslagens famn.
Jag är Vingas salta, friska västvind.
Jag är Hälsinglands trollska susande skogar.
Jag är sommarhagens svängande trädgren.
Jag är bordet på en gammal söderkrog.
Jag är Djurgården och Brynäs på Hovet.
Jag är Thore Skogman i Malmö Folkets Park.
Jag är en badande unge på sommarlovet.
Jag är Smålands skogbevuxna mark.
Jag är eftermiddan´s Aftonblad och Expressen och kvällens Aktuellt i TV 1.
Jag är den väldiga pung på NK-stressen.
Jag är mera Värmland än en värmlänning någonsin kan bli.
Jag är midsommarstången på den gröna ängen.
Jag är adventsstjärnans blekröda ljus.
Jag är Lucian med kronan och kaffe på sängen.
Jag är lördagskvällsdansen i Åmåls Folkets Hus.
Jag är midnattssolens mäktiga sken.
Jag är ett paket ifrån Ellos i Borås.
Jag är violen från bokhandeln i Flen.
Jag är stämpeluret hos Asea i Västerås.
Jag är Povel Ramel och jag är Evert Taube.
Jag är Pettersson Berger i treans kanal.
Jag är kostym från Kapp Ahl i en garderob.
Jag är Karl XVl Gustaf i Vita Havets sal.

_____________

Jag älskar Mitt Land och människorna som bor där,
även om jag naturligtvis ifrågasätter ett och annat
av sådant som händer omkring mig.
Men kärleken och känslan, för det land där jag är född och lever,
den kan ingen ta ifrån mig.
De milsvida skogarna och alla älvarna och sjöarna
och människorna....är en del av mig.
Och människorna som bor här.... Dom tror jag på
i en värld som inte riktigt vet vad den vill.
Men jag är glad över att jag får leva och att jag får bo
i Sverige

(Mitt land av Alf Robertsson)
Axel - äkta svensk i Shanghai!


i tunnelbanan försökte några spanjorer vara fräcka och spela gitarr men vi bräckte dem snart med svensk körsång!

Tyvärr så glömde jag alldeles bort att ta kort under dagen men jag ska få av andra som hade bättre minne + de som min kära familj tog! Så mer bilder kommer snart!!

du gamla du fria

Publicerad 2010-06-05 13:19:44 i Holmekagan goes Shanghai,

"du fjällhöga nord" Det kommer nog många svenskar sjunga imorgon. Själv har jag rampfeber och har precis prövat Sverigedräkten som jag ska ha på mig,,,grrr,,,gillar det INTE! Men en dag om året får man väl bjuda till och vara extra patriotisk. "Du friska, du glädjerika sköna"87 av 100

Publicerad 2010-06-03 07:00:30 i Holmekagan goes Shanghai,

så många rätt fick jag idag på mitt första kinesiskaprov. Inte så dåligt för en icke-plugghäst som jag! Jag trodde först inte att det var sant när jag fick se resultatet för jag var väldigt osäker på flera frågor. Jag som tidigare haft relativt lätt för språk får verkligen kämpa med det kinesiska språket och tycker inte det är speciellt roligt. Därför har jag inte heller lagt ner så stor möda på varken hemläxor eller att pröva nya ord i mitt dagliga liv. Håkan lägger ner mycket mer tid och tycker det är så roligt. Men idag måste jag erkänna att jag blev mycket glad (Wo hen gaoxing) och imponerad av mig själv. Litegrann har alltså fastnat i min hjärna!
Läraren skrev så här i provet: You studied very hard, and you have mastered the basic conversations and expressions of Beginner One.

hejdålunch för Annika

Publicerad 2010-06-01 11:21:16 i Holmekagan goes Shanghai,

att bo som expat i Shanghai innebär många saker. En av dem är att vänner kommer och går. Precis när man börjat lära känna någon så är det dags för den personen att åka hem till Sverige eller ge sig iväg till något annat land. Det är lite tråkigt faktiskt men något man bara måste acceptera. Jag har pratat med andra expats om detta och alla säger i stort sett samma sak. That's life! Man får vara glad för den tid man haft tillsammans och förhoppningsvis så dyker det hela tiden upp nya bekantskaper/vänner. Men de som bott här i flera år säger att till slut så orkar man inte längre jaga nya vänner för man vet ändå inte hur länge man får behålla dem. Tja, så kan man också se på saken. Men det finns ju inget som säger att man inte kan mötas igen!

Idag var det dags att säga hejdå till Annika som bott i Shanghai i 3 år. Innan dess har hon bott på flera ställen i Europa så hon har varit expat i många år. Men nu ska hon och maken dra sig tillbaka och bara njuta av huset i Fjällbacka och i Frankrike.
Mellan Fjällbacka och Klädesholmen är det inte så långt så jag tror vi ses ganska snart igen. Och vi ses ju redan på söndag då kören ska bekänna färg på Expo!!


Annika och Camilla.

Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

En öbo i storstan! I april 2009 flyttade jag med min man till Shanghai, Kina och där bodde vi fram tills november 2011 då vi styrde kosan mot Europa igen. Köln är numera min tyska hemstad!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela