holmekagan

Fixar o grejar..

Publicerad 2013-09-18 15:35:00 i Holmekagan goes Cologne,

 ..inför morgondagens besök hemifrån! Älskar att få gäster, att förbereda och piffa innan de kommer. Bäddat i gästrummet, köpt blommor och lagt bubbel på kylning. Känner mig glad och tacksam. 
 
 

Valtider!

Publicerad 2013-09-15 10:44:48 i Holmekagan goes Cologne,

 
 
 
Nästa helg går tyskarna till valurnorna. Blir det Angela  och hennes parti som tar hem segern igen tro? Vi får se.
Annars så upplevs inte valkampanjerna som så särskilt stridbara här. Men det kanske hettar till nu sista veckan. Det är någon debatt på tv då och då, en del färgglada och annorlunda valaffischer syns, några valstugor nere på stan, ja det är allt. Men nu ska det även tilläggas att jag endast förstår knappt hälften av allt som sägs så man kan knappast kalla mig någon tillförlitlig valrapportör! 
 
 

Hjälp!

Publicerad 2013-09-11 11:22:27 i Holmekagan goes Cologne,

Jag blir tokig, jag har för lite att göra!! Det fanns en tid, både när jag jobbade och när vi bodde i Shanghai som det var precis tvärtom. Dygnets timmar räckte inte till för allt det jag ville göra. Då kunde jag längta efter att bara få vara ensam en timma eller så, göra ingenting, lägga mig på soffan en stund, läsa en bok. Nu kan jag göra det när som helst och hur länge som helst. Det är inte bra, jag måste fylla mina dagar här med något mer. 
Jag har ett litet kokboksprojekt på gång men det är precis i startgroparna. 
Ska jag ta en tyskakurs till? Fast jag vet inte hur länge till vi blir kvar här. Har ni några bra förslag? 

Hej!

Publicerad 2013-09-08 11:30:13 i Holmekagan goes Cologne,

 
Ville bara kika in här lite snabbt och önska er en fin söndag! Sen så vill jag också tacka för era små kommentarer som då och då trillar in här på bloggen. De gör mig så glad och betyder mer än ni tror! 
Puss!
 
P.S Bilden är från i somras, Smögen D.S 
 

Basic

Publicerad 2013-09-04 10:30:40 i Holmekagan goes Cologne,

En stor skillnad med att bo i Tyskland jämfört med Kina är att du kan gå in i vilken supermarket som helst och hitta ungefär samma saker som hemma i Sverige. I Kina var man hänvisad till speciella affärer för att hitta mer västerländska varor. Även om fler typiska kinesaffärer med åren blivit allt mer västorienterade.
Men nu när vi bor i Tyskland är det ju nästan som hemma. Vore ju konstigt annars med tanke på närheten mellan länderna. Och även om man inte hittar samma märke osv så är det betydligt lättare att läsa på paket, flaskor och förpackningar vad innehållet är! 
Här följer ett litet urval på några basgrejer i vårt tyska hem. 
 
Men flaskan längst till höger är köpt i Sverige. Att hitta en bra hudkräm här (och även i Kina) är en omöjlighet för mig med min torra hud. Så min gamla trotjänare i över 30 år, HTH, måste få följa  med varje gång jag lämnar Sverige. 
 
 
 
 
 
C
 

Ett glatt återseende!

Publicerad 2013-09-02 14:09:00 i Holmekagan goes Cologne,

 
Helgen spenderades i London. Vi åkte tidigt på fredag morgon med German Wings. Väl framme åkte Håkan direkt till Akzo Nobels londonkontor för att snacka med sin chef medans jag tog tunnelbanan in till city. Hade tur när jag kom till hotellet (Bloomsbury Holiday Inn) och vårt rum redan var färdigt så jag kunde checka in! 
Alltid skönt att kunna göra iordning sig lite innan man ger sig ut på stan. 
London bjöd på strålande sol och varmt väder hela helgen så den medhavda jackan var inte att tänka på. Jag var först lite rädd att London skulle ha förändrats väldigt mycket, att jag inte skulle känna igen mig alls. Det var ju trots allt nästan 20 år sen sist jag var där! Men jag blev inte besviken för det kändes nästan som att komma hem. Nåja, iallafall som att komma tillbaka till min ungdoms stad och så härligt att kunna förstå allt vad folk säger och även kunna göra sig förstådd tillbaka! Freedom säger jag bara!! 
Visst, allt var inte sig likt. Nya byggnader har tillkommit och Carnaby street hade fått en otrolig upprustning. Inte lika mysigt längre men ändå. Brittish museum däremot stod där som den pampiga byggnad den alltid varit. Och döm om min förvåning när jag råkade gå förbi en glassbil och de sålde 99 Flake! En favoritglass från 80-talet som jag aldrig trodde jag skulle få smaka igen. 
 
Ja, det blev en hel del promenerande längs gatorna och tittande i affärerna. Ett par tunasandwishes fick bli min lunch. Nostalgi! När jag framåt eftermiddagen tog en kaffe på Starbucks och satt och spanade ut mot Oxford street fick jag nästan nypa mig i armen. Ja,jag är här igen!
 
När Håkan kom tillbaka på kvällen gick vi till en liten mysig italiensk restaurang på Marchmont street. 
 
Frukosten på hotellet var väl tilltagen. Inte bara toast, tea and juice utan även yogurt, färsk frukt, bacon o ägg m.m så vi åt rejält och gav oss sen ut på Londons gator. Vårt första mål var St.Pauls katedralen och sen gick vi ner till Themsen och vandrade längs kanalen in mot city igen. Vi såg London eye, Westminster Abbey, Big Ben, 10 Downing street, Churchill War rooms och en massa annat, vek av på Regent street upp mot Piccadilly circus och sen in på smågatorna i Soho. Stannade till och tog ett glas vin vid Marketplace, vandrade åter längs Oxford street och vek av på Southampton row och dags för afternoon tea på Hilton. Gottgottigottgott! 
Sen var vi så mätta och trötta så vi var tvungna att gå till hotellet och vila en stund. Men bara en stund för vi längtade snart ut till folkvimlet igen. Tänk att det kan vara så underbart att bara strosa runt i en stad och titta på allt som händer omkring en! Bara insupa atmosfären som det brukar kallas. 
Middagen denna kväll blev på en pub. Det kunde vi ju bara inte missa! Jag tänkte länge om jag skulle joina Håkan och dricka öl men nej, det blev ändå vin till slut. Känns ju lite dumt att inte ta sig en pint när man är i England men, men, är man ingen öldrickare så är man inte. Fish and chips blev det iallafall! 
 
Söndag och redan dags att åka hem igen, buuh. Men vi hann med en liten prommis och shopping innan det var dags att bege sig ut till Heathrow och flyget tillbaka till Köln. 
Tack London! Du var dig lik och jag kommer gärna igen! Trots den storstad du är känns du ändå lagom stor och vänlig. Me like! 
 
 

Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

En öbo i storstan! I april 2009 flyttade jag med min man till Shanghai, Kina och där bodde vi fram tills november 2011 då vi styrde kosan mot Europa igen. Köln är numera min tyska hemstad!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela