holmekagan

Holmekagan goes holmen

Publicerad 2013-05-30 20:36:00 i Sommaren 2013,

Vägen hem är aldrig lång sägs det. Men det kan den ju såklart vara, iallafall rent avståndsmässigt. Men den där pirrande känslan när man är på väg hem, efter att ha varit borta en längre tid, den är så underbar att det gör liksom inget att det tar några timmar eller ett dygn eller två innan man står där framför ytterdörren.  För då är man hemma! 
 

Åka hem!

Publicerad 2013-05-25 20:18:29 i Holmekagan goes Cologne,

På måndag åker jag hem och firar sommar. Kanske är det sista sommaren som jag kommer vara helt ledig, man vet aldrig. Så nu gäller det att njuta av denna låååångledighet!

Fyra år!

Publicerad 2013-05-21 14:52:00 i Holmekagan goes Cologne,

Så länge har vi nu varit utlandssvenskar. Det låter kanske länge men dessa år har gått förvånansvärt fort. När jag tänker tillbaka på första våren i Shanghai för fyra år sedan så känns det som det var i förra veckan. Och även om jag ofta längtar hem till Sverige så längtar jag lika ofta någon annanstans, efter nya äventyr.  
 
Vi har alltid rest mycket jag och Håkan och även tillsammans med barnen när de var yngre.  Vi har sällan rest på charterresor utan bokar helst våra egna resor för det är så mycket mer spännande. Så på det viset har vi alltid varit lite äventyrliga av oss. Vi har aldrig varit rädda för det okända men däremot vaksamma och försiktiga. Jag har nog alltid tänkt att var man än befinner sig i världen så är man omringad av människor och även om kultur och politik skiljer oss åt så är det ändå så mycket som förenar oss. Alla måste vi äta, sova och gå på toaletten liksom. 
 
En dag kommer denna långa "utlandsresa" att ta slut och hur konstigt det än låter och hur mycket jag faktiskt längtar efter att få bosätta mig för gott i Sverige igen så skrämmer det mig ibland. Jag är rädd för att flytta hem till mitt eget land igen! Jag är rädd för hur jag kommer att reagera på att leva vardagsliv i Sverige igen. Mitt älskade Sverige, hur ska du ta emot mig? Hur ska jag klara mig? Kan ni förstå hur man kan vara rädd för något man känner så väl? Jag förstår det inte själv riktigt men så är det. 
 
 

Konfetti

Publicerad 2013-05-15 15:16:01 i Holmekagan goes Cologne,

Idag bjuder jag på ett bildkonfetti från förra veckan när Maj och L-G var här. Varsågoda!!
 
                      
           
  
 
 
 
         
 
              
 
             Tack för att Ni kom!!
 

 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gästbloggaren Maj!

Publicerad 2013-05-14 12:22:53 i Holmekagan goes Cologne,

Måndag 6 maj - söndag 12 maj.
 
Fick förmånen att tillsammans med Lars-Gunnar fira mina 60 år hos Katarina, Håkan och John i Tyskland! Gott sällskap, god mat och vin i den mycket trevliga, ljusa och öppna (till floden Rhen) lägenheten. 
Vår resväg var via flyg till Frankfurt och tåg till Köln. 
 
Tisdag tillsammans med Katarina då Håkan och John jobbade besökte vi Kölnerdomen där vi närvarade vid en Midtagsmässa. Så köpte vi en sommarkavaj till Lars-Gunnar + en japansk ihopfällbar kam och tvålfodral i en japansk affär. Ett cafébesök gjorde vi också den dagen. 
 
Onsdag hade vi John med oss och då besökte vi dokumentationsmuséet, även kallat Gestapokällaren. Ruskigt, men det visste vi ju innan. 
Det blev soligt och varmt och vi köpte varsin glass, italiensk, medan vi väntade på att ta en tur med Köln-Düsseldorffärjan, en timmes cruising på Rhenfloden både uppströms och nedströms. "Något att beställa?" Ja, Maj ville ha en "kakao" och blev serverad denna i en kopp med kanna och tillhörande gräddklick. Maken fick också smaka, han är nämligen intresserad av framställningen av kakao och eftersom det finns ett chokladmuseum här intill kanske vi skickar honom dit. Varit en sväng in dit och tittat på alla skojiga chokladgrejer. 
 
På kvällen middag med "Meisterklasse" korv och tillbehör. 
Får inte glömma välkomsten hit: Efter att ha blivit hämtade vid stationen av John på perrongen och Håkan i Audin till vårt egna fina rum med dörr ut mot Rhen, välkommenkort med chokladbitar i en skål. God middag med lax, sås och potatis och broccoli och gott vin. Proseccoskål på balkong först! Liten hatt och ljus att blåsa och födelsedagstårta , typ morots- med dekoration av blad och ros i mitt.
 
På torsdagmorgon- alltså Kristi Himmelfärdsdag den 9 maj bar det iväg med bil till Heidelberg och hotel Am Schloss där Katarina och Håkan bott i februari förra året. Efter att ha ätit lunch på ett trevligt ställe med innergård begav vi oss på tur på Philosophenweg upp i höjderna på andra sidan floden Neckar. Gick sedan runt i stan och avslutade dagen på en italiensk restaurang.
 
Nästa dag blev Maj firad på rummet på självaste födelsedagen den 10:e med sång, champagne och jordgubbar och har nu enligt den kinesiska zodiaken blivit ORM!
Dagen till ära besökte vi det mäktiga slottet och hade där en viduenderlig utsikt över staden Heidelberg. 
Innan hemfärd till Köln åt vi en rustik smörgås och maffiga bakelser, "Heidelberger Kürfurstenkugel" med diverse drycker från äppeldryck, te på roibus till café au lait.
 
Hemfärden på mindre väg längs Rhens östra strand och vi for upp till Loreley-klippan för ett besök där. 
Hemma och tillsammans med John åt vi sedan "kalte platte" med ostar och charkuterier och vinet hette Pinot Noir. På kvällspromenaden i fredagskvällsrusslet tittade vi in i jazzklubben där man spelade blues i fullsatt liten lokal. 
 
Lördag morgon 11 maj, god frukost hos familj Kristiansson i Köln, som också fixar picknickmat med och vi åker iväg i bil söderut mot Bonn. Där i Bad-Neumahr Ahrweiler startar vi vandring (Katarina och Håkan prövar sina gångstavar) uppe i vinodlingarna kallad Rotesweinweg. En bit upp rastar vi alldeles intill restaurang och hotell Hehenzollern ander Ahr där vi senare går in och på balkong avnjuter ett rödvin av sort "spätburgunder". Den sista biten tillbaka till bilen går i lite lätt regn. Ett stopp gör vi när vi går in och handlar i affären där John jobbar i byn Hochkirchen.
 
Kvällen avslutas med födelsedagsmiddag på franska restaurangen Maison Blue - familj H o K o J:s favoritrestaurang . Voilá - es schmekt sehr gut alles! 
Imorgon bär det av hemåt. Auf Wiedersehen Deutschland.
Danke Schön! Lars-Gunnar och Maj. 

Här igen!!

Publicerad 2013-05-13 20:12:00 i Holmekagan goes Cologne,

Från och med idag flyttar jag tillbaka till gamla "holmekagan" !! Ska ändra headern så småningom men behöver nog hjälp av John då..
Tidigare inlägg från Köln hittar ni i länklistan.
 

Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

En öbo i storstan! I april 2009 flyttade jag med min man till Shanghai, Kina och där bodde vi fram tills november 2011 då vi styrde kosan mot Europa igen. Köln är numera min tyska hemstad!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela