holmekagan

blues

Publicerad 2011-08-31 10:35:38 i Sommaren 2011,

jaha, då var man ensam igen då. Håkan åkte tillbaks till Shanghai igår. Sommarlovet är slut, semestern är slut, allt återgår till det gamla vanliga. Alla här hemma har börjat jobb eller skola igen.
Jag som går lite utanför dessa ramar försöker ändå skapa mig någon sorts vardagsrutin - inte sova föööör länge (älskar ju att sova) men försöker gå upp iallafall klockan 8 halv 9, ta en morgonpromenad (om vädret tillåter) äta frukost, läsa G-P, kolla mail och facebook, göra lite vanliga hushållssysslor som sköta tvätt och städning, gå och handla mat, kanske ta en cykeltur eller promenad, hälsa på pappa (som är pensionär), äta lunch, läsa eller lyssna på musik, förbereda middag, vänta på att John ska komma hem, äta middag, göra en matlåda till John som han kan ta med till jobbet nästa dag (ja, jag vet att jag skämmer bort honom), ev. kolla mail igen, titta på TV (just nu följer jag med nöje Robinson som jag inte sett på flera år) och kämpa hårt för att inte äta massa godis framför TV:n...Vilket annars också är något som jag älskar men som jag insett att jag inte kan fortsätta med om jag inte ska sluta 3-siffrigt på vågen. Har konstaterat att sen jag fyllde 35 så har jag lagt till ett kg till varje år...Not good at all...Men nog om viktsnack (tycker egentligen inte om att prata om sånt för det får allt för mycket plats för övrigt i vårt samhälle).

Jag mår väl ganska så bra förutom några små orosmoln som hägrar men de ska väl snart skingras hoppas jag. Jag är glad och tacksam för att bägge mina barn nu har jobb - underbart! Stephanie flyttar snart in i sin alldeles egna lägenhet - bye, bye 2:ahandskontrakt, John tar snart över detta 2:ahandskontrakt men är lycklig ändå för han ska för första gången i sitt liv få bo helt själv- (huja säger modern...)Nej, det kommer säkert gå alla tiders! Efter 2 år med mor och far i Shanghai är det nu hög tid att John får lämna "boet" och stå på egna ben. Jag tror (vet) att han hade det toppen i Shanghai och att det gett honom erfarenheter långt utöver det vanliga men detta med att flytta hemifrån, bo själv utan föräldrar, det är också en häftig "resa", ett äventyr som jag nu önskar honom lycka till med.


min familj pöser i soffan. Aug-11.

söndagstanke(ångest?)

Publicerad 2011-08-07 19:27:36 i Sommaren 2011,

oj, oj, längesen jag skrev något nu. Veckorna rusar bara på. Håkan är tillbaks från Shanghai - gött! Tyvärr hade han med sig en hemske förkylning som jag nu fått....fast kanske i något mildare form.
Sommaren har hitills bjudit på både sol och regn och en hel del skojigheter. Just nu vill jag INTE åka till Kina igen. Har det utomordentligt bra här. Börjar få lite ångest inför avresedatumet fast jag har en hel månad kvar...Kanske är det för att jag denna gång åker tillbaks till någon slags osäkerhet. Vad kommer att hända efter vår Shanghaivistelse? Kommer vi att stanna längre, hamnar vi någon annanstans, ska vi flytta hem till Sverige igen? Jag är inställd på allt. Det är just ovissheten som jag inte gillar. Går flytten till Sverige måste jag dessutom börja tänka på JOBB igen...
Aja, det blir som det blir och det går som det går som han hundraåringen sa ;-)


"jag trivs bäst i öppna landskap, nära havet vill jag bo"
Inre Vannholmen 3 aug 2011.
 

Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

En öbo i storstan! I april 2009 flyttade jag med min man till Shanghai, Kina och där bodde vi fram tills november 2011 då vi styrde kosan mot Europa igen. Köln är numera min tyska hemstad!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela