holmekagan

hej tomtegubbar...

Publicerad 2010-12-19 11:54:21 i Holmekagan goes Shanghai,

Snart ses vi mina kära vänner hemma i Svedala! Ska bli så gott att få komma hem och träffa er alla igen. Det blir en kort visit denna gång men bättre än ingenting alls :-) Nu håller jag på att packa resväskan och jag hoppas innerligt att jag får med mig allt jag vill och klarar gränsen för övervikt (23 kg på Finnair). Ska packa lite i handbagaget också för säkerhets skull.
Nu är klockan snart 7 på kvällen här i Shanghai. Mörkret har för länge sedan sänkt sig över stan och neonljusen blinkar och lyser för fullt. Den snö som föll i veckan har töat bort och idag steg tempen till behagliga 15 grader igen. Blir nog lite av en chock att komma till vinterlandet hemma...
Håkan och John har varit och klippt sig idag, julfina i håret för 5 resp 10 kr per person! Jag hade tänkt gå iväg och fixa naglarna men har helt enkelt inte hunnit. Blir till att fila och lacka själv vad det lider. Man blir annars väldigt bortskämd här med all billig manikyr (runt 50 kr).
Nä, nu ska jag fortsätta packa och sen blir det te och smörgås och lite mys i soffan innan läggdags. 07.30 imorgon bitti kommer Billy och hämtar mig och John för att köra oss till flygplatsen.
...slå i glasen och låt oss lustiga vara!!!


Taikang Lu den 16 december

avsked

Publicerad 2010-12-15 04:26:15 i Holmekagan goes Shanghai,

jag har skrivit om det förr och gör det igen. När man bor som expat i ett annat land så träffar man väldigt mycket människor. Några blir ens bekanta och några kommer man närmare och de blir ens vänner. Det är en otrolig rikedom att få möta så många underbara människor som vi får göra här i Shanghai. Men de flesta är här en kort tid av sina liv, 3 år är den vanligaste tiden. Sen är det dags att bege sig hemåt igen eller på nya äventyr. Vi vet alla att det är såhär, att "flyttdagen" kommer förr eller senare, men det hjälper inte för avsked gör ont. Inom de närmaste veckorna är det flera av våra vänner som lämnar Shanghai för gott..

there are places I remember
all my life, though some have changed
some forever not for better
some have gone and some remain

all these places had their moments
with lovers and friends I still can recall
some are dead and some are living
in my life I've loved them all

( The Beatles)


         


                                                                           

Nobelmiddag

Publicerad 2010-12-11 06:36:54 i Holmekagan goes Shanghai,

igår kväll ordnade Anneli Nobelmiddag hemma hos sig. Tänk att få klä upp sig och gå på Nobelmiddag i Shanghai! Vilken kväll det blev! Anneli hade lagat jättegod mat och vi åt och skålade till långt in på natten. Ännu ett fint minne att bevara i sitt hjärta.


skumpan hälls upp i Nobelglasen!

Nanjing

Publicerad 2010-12-11 06:27:43 i Holmekagan goes Shanghai,

måndagen och tisdagen ägnades åt en resa till Nanjing med mahjonggänget. Det blev två mycket intressanta och roliga dagar. Vi åkte snabbtåget på måndagsmorgonen och tillbaks igen på tisdag eftermiddag. I Nanjing bodde vi på 5-stjärnigt hotell, blev guidade runt i stan av Fred, åt och drack gott. Mest minnesvärt från denna resa blev nog ändå besöket på massakermuseet med tillhörande minneslund. Mycket rörande. 

Nanjingmassakern (kinesiska: 南京大屠杀, pinyin: Nanjing da tusha; japanska: 南京大虐殺, Nanking daigyakusatsu) ägde rum i och omkring Republiken Kinas huvudstad Nanjing sedan den fallit i japanernas händer den 13 december 1937, under andra sino-japanska kriget. Japanska soldater mördade, våldtog och lemlästade hundratusentals kineser, mestadels civila.julbrunch med Swedish club

Publicerad 2010-12-11 06:06:08 i Holmekagan goes Shanghai,

söndagen den 5 december var vi på julbrunch med the Swedish club på hotel Intercontinental Expo. En helt fantastisk brunch med alla svenska juldelikatesser som man kan tänka sig. Vi åt som vanligt alldeles för mycket och rullade nästan hem. Wenting tyckte the swedish meatballs och lussekatterna var bäst. The devil's cats..

  

  

julpyntat var det här

Publicerad 2010-12-08 04:16:00 i Holmekagan goes Shanghai,

även om kineserna inte firar jul så ÄLSKAR de att pynta. Allt som glittrar, glimmar, lyser och blinkar tar de till sig med full kraft. Julpynt är inget undantag. Och överallt spelas julsånger som Jingles bells och White Christmas.
Nedan ser ni ett litet smakprov från vårt kvarter. 

 

 

 


den lutande granen som står i entreen till vårat hus...

nya tag

Publicerad 2010-12-04 04:52:20 i Holmekagan goes Shanghai,

denna veckan har jag haft magsjukan. Det var längesen som väl är men likväl är den en alltid lika ovälkommen påhälsare. Jag får ångest varje gång innan jag kräks. Vill bara fly men kan inte. Usch ja. Som väl är så hämtar man sig ju relativt snabbt efter en magsjuka även om man kan känna sig trött flera dagar efteråt. När jag känner att det börjar vända, att jag håller på att bli frisk igen, då blir jag så glad. Det påminner mig om hur tacksam jag är att jag är frisk. Jag menar, en släng av magsjuka är ju ingenting i jämförelse med någon farlig eller kronisk sjukdom. Magsjukan är ju övergående. Men ändå...när man ligger där och det känns som hela livet rinner ur en. ja, då tror man ju att man ska dö.
Men idag är det lördag. Jag har sovit länge, ända till kl.10, duschat och ätit frukost. Ute lyser solen och tempen visar på 14 grader. Blir nog en sväng till grönsakstanterna på Wulumuqi lu idag, lunch någonstans längs vägen och ikväll är det glöggfest hos Ingrid och Janne. Mysigt!

Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

En öbo i storstan! I april 2009 flyttade jag med min man till Shanghai, Kina och där bodde vi fram tills november 2011 då vi styrde kosan mot Europa igen. Köln är numera min tyska hemstad!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela