holmekagan

*glad midsommar*

Publicerad 2011-06-26 12:08:41 i Sommaren 2011,

Midsommar är en högtid som firas kring sommarsolståndet. Ursprunget till midsommar är förkristet, men kyrkan har valt att fira Johannes Döparens födelse vid samma tidpunkt. Idag firas midsommar i Sverige med dans kring midsommarstången och inte sällan med sill och färskpotatis på matbordet. (från Wikipedia)

När jag var liten brukade jag varje midsommarftonskväll plocka 7 sorters blommor som jag sen la under kudden. Enligt sägen ska man ju då drömma om den man ska få gifta sig med. Jag minns inte vem jag drömde om, antagligen den jag var kär i just för tillfället. Han som jag sen gifte mig med träffade jag lustigt nog en midsommarafton! Året var 1985 och det var fest hos Lars R i Skärhamn. Vi lekte irländsk julafton och dansade på gräsmattan, gick ner och badade i Tuviga och åkte båt ut till Sandholmen. Helgalet alltihop men roligt hade vi :-)

För första gången sen jag och Håkan träffades den där midsommarftonen för 26 år sedan firade vi i år midsommar på varsitt håll. Jag hemma på holmen, Håkan i Shanghai. Det gick bra  - vad annars?! Håkan var omgiven av ett glatt gäng med Shanghaivänner och jag hade mina älskade barn och goda vänner hos mig.
Livet förändras och åren går men midsommar för alltid består!


midsommarlunch med sill, potatis och nubbe. (Och falukorv till ickesillätarna..)


hans och Anders förbereder kött för grillning!


maria och Britta!GLAD MIDSOMMAR!!

måndagstanke

Publicerad 2011-06-20 20:58:30 i Sommaren 2011,

idag var jag och Håkan på IKEA i Bäckebol. Plötsligt när vi går runt där så hör jag några bakom mig som pratar ett språk jag genast känner igen - kinesiska! Jag vänder mig om ser mycket riktigt en kinesisk familj. För ett par år sen kunde jag möjligtvis gissat att de var från Kina eller att de pratade just kinesiska men idag visste jag att det var så. Ganska häftigt faktiskt. Mitt kinesiska ordförråd är fortfarande mycket knappt men jag kunde ändå idag urskilja några få ord och om sanningen ska fram så är jag lite stolt för det!!


rhododendron i  trädgården. Foto taget med min nya mobilkamera.

sista helgen i Shanghai

Publicerad 2011-06-12 19:39:35 i Holmekagan goes Shanghai,

innan jag for hem till Sverige hade jag en intensiv helg i Shanghai. Det började redan på torsdagen med en trevlig matlagningskväll ihop med gourmetvännerna. På fredagen hade vi en liten hejdåmiddag med Wenting...snyft..kommer inte att träffa henne på jättelänge nu. På lördagen var det först uppsjungning med svenska kören på ett Orreforsevent i stan och senare på kvällen sa vi hejdå till ett svenskt par som är på väg att flytta hem till Sverige igen. På söndagen var det först afternoontea med Ingrid och Janne och sen middag hemma hos Mikael och Mercedes. Trevligt, trevligt alltihop!! Tack mina underbara vänner i Shanghai för att ni finns :-))  


vi mumsade bl.a på löjrom från Kalix!!

 
ingrid o janne hade 32 -årig bröllopsdag och jag o kristin sjöng en sång för dem!


fina Wenting!

 
kören framträder under ledning av vår duktiga Maja!!


nadia (som ska flytta hem), lars och ann-louise (som stannar ett tag till) och Svennis (som också ska flytta hem).

 
anita och stephan                               eva, putte, erica och toni. 


afternoon tea på M on the Bund med Ingrid och Janne. 


middag hos Mercedes och Mikael.
längst fram fr. v - Mercedes och Lillian, bakom dem sitter Horry, Jane, Mikael och Håkan. 

 


in the sum sum summertime...

Publicerad 2011-06-12 19:02:59 i Sommaren 2011,

redan varit hemma i Sverige i snart 2 veckor. Tiden går fort - som vanligt. Vad är det med denna tid egentligen som bara verkar gå och gå?? Känner att jag vill utnyttja varje stund till max, varje sekund. Kanske är det sista sommaren på många år som jag ( i princip) kan göra som jag vill?! Nästa sommar kanske jag måste in i cirkeln och vandra igen...? Ja, vem vet. Det återstår att se. Men som sagt, nu passar jag på att njuta av mitt liv i frihet.
Här följer ett axplock av bilder från sommaren so far :-))


studenten Gustav!


med mor, far och brorsan Edvard!


på havet med min käre bror Kalle!
jag o Steph gör egna sillinläggningar på Sillens dag.

  
jag och pappa smajlar upp oss. Restaurang Kylen den 10 juni.


mysig grillkväll hos Anders o Maria i Änggården.
ellen börjar bli stor nu, har fyllt hela 7 år!!

Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

En öbo i storstan! I april 2009 flyttade jag med min man till Shanghai, Kina och där bodde vi fram tills november 2011 då vi styrde kosan mot Europa igen. Köln är numera min tyska hemstad!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela