holmekagan

Flytta hem

Publicerad 2013-10-21 13:15:31 i Holmekagan goes Cologne,

Har lagt till en ny blogg idag på länklistan, www.expatexplorer.blogspot.de. Där kan man läsa om det mesta som hänger ihop med expatlivet- svårigheter och möjligheter. Men även om hur det är att "repatriate" som nu börjar bli aktuellt för oss. Alltså att återvända till sitt gamla hemland. Jag har pratat med andra som flyttat hem om detta och även om man kanske inget hellre vill än att flytta hem så kan det vara bra att vara medveten om att det kan betyda problem också. Lika bra att inte blunda för det och hellre stå beredd och vara påläst. Men har man en någorlunda postitiv inställning till hemflytten så ska det visst hjälpa! 

I sista sekunden!

Publicerad 2013-10-14 14:28:38 i Holmekagan goes Cologne,

 
Fick idag skickat in en anmälan till några kurser på GU. Ifall jag inte får ett jobb direkt när vi flyttar hem så kan det vara bra att ha något att göra om dagarna. Och att fylla på kunskapsbanken kan ju aldrig vara fel. Tack för tipset Maraja :-) 
Lite kul var det också att se idag när jag gick in på mina sidor på Vhs att jag faktiskt lyckades skrapa ihop några poäng förra hösten! Jag avbröt ju studierna då men ett par arbeten blev ju gjorda och därmed poänggrundande! Skojigt! 
 
 

Söndagspromenaden i Köln

Publicerad 2013-10-13 17:24:00 i Holmekagan goes Cologne,

 
Vi brukar ta oss ut på promenad ihop både lördag och söndag jag och Håkan . Söndagspromenaden brukar bli lite längre för på lördagen har vi oftast en massa andra saker som ska göras. Annars så brukar jag mest promenera själv här så det är kul med lite sällskap när Håkan är med. 
De senaste dagarna kan man säga att hösten kommit till köln. Det har regnat och blåst och temperaturen har sjunkit rejält. Speciellt på morgonen märks det nu att det är kallare ute. Kölnborna har börjat med mössa, halsduk och vantar. Själv så var det mösspremiär för mig idag i dubbel bemärkelse då jag invigde min egenvirkade ullmössa. Den värmde gott i snålblåsten. Håkan körde endast på sin tunna bomullsmössa och det är ett under att han inte började huttra och förfrysa öronen av sig. Trots att det inte är kallare än 12 grader ute. 
När man går på Kölns gator är det vissa dofter som alltid kommer igen och på många vis har dessa dofter blivit som en symbol för vad Köln är för mig. En doft av lätt fuktig luft, öl, diesel, currywurst, cigarretter och pommes. Du behöver inte gå långt för att känna dessa dofter , ibland bara sticka ut näsan genom fönstret. 
 
 

Ännu ett finbesök!

Publicerad 2013-10-08 13:53:13 i Holmekagan goes Cologne,

Min lillebror med fru har varit här i några dagar! Så mysigt att få rå om dem och få tid att verkligen prata med varandra.
David och Susanne - tack för att ni kom! Det var ju i sista minuten eftersom vi snart flyttar HEM :-) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

En öbo i storstan! I april 2009 flyttade jag med min man till Shanghai, Kina och där bodde vi fram tills november 2011 då vi styrde kosan mot Europa igen. Köln är numera min tyska hemstad!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela