holmekagan

bye bye Shanghai

Publicerad 2011-11-25 11:58:05 i Holmekagan goes Shanghai,

så var vår sista vecka i Shanghai tillända...Jag tänker inte göra någon sammanfattning av hela vår shanghaitid - det får bloggen i sig vara. Nu tar vi farväl och säger på återseende! Följ gärna våra nya äventyr på www.katarinaicologne.blogg.se
Bye bye!


under veckan packades vårt bohag...det blev 98 lådor totalt inklusive möbler, cyklar och elmoppe!


jag tog farväl av alla på målarkursen. Gonna miss u!!!


en sista blick över Xujiahui i kvällsrusningen - my side of town!

KRAM PÅ ER FRÅN HOLMEKAGAN!!!


heartbroken

Publicerad 2011-11-23 09:56:04 i Holmekagan goes Shanghai,

trodde mitt hjärta skulle slitas i bitar i måndags när jag tog farväl av barnen på barnhemmet. Jag höll ihop mig hela tiden fram till slutet (varför man nu ska hålla ihop sig??) men sen brast det och tårarna bara rann. Det var hemskt rent ut sagt och jag bara hatar dessa avsked. En del av mitt hjärta kommer för evigt att slå för "mina" barn här i Shanghai. Så är det bara.

middag med Håkans kollegor

Publicerad 2011-11-21 16:43:17 i Holmekagan goes Shanghai,

i fredags kväll skulle Håkan (Hank) avtackas av sina kollegor och jag fick följa med. Det var trevligt för jag har bara träffat ett par stycken av dem tidigare och det är alltid roligt att få ett ansikte på alla de namn som Håkan har pratat om. Där var Angelia, Eric, Michael, Jean, Sandra, Tina mfl.
Håkan hade fått välja vilken typ av mat vi skulle äta och valet stod mellan mat från Xinjiangprovinsen eller Sichuanprovinsen. Jag är glad att han tog det första för sichuanmat är lite too spicy.. Men hur som helst så blev det en fin kväll med mycket mat, tal och lite tårar...Jag tror Håkan kommer att sakna dessa goa kolllegor väldigt mycket.

     

      


 

hejdådrink för våra shanghaifriends

Publicerad 2011-11-21 16:26:06 i Holmekagan goes Shanghai,

i lördags kväll hade vi en liten hejdådrink här hemma för våra shanghaivänner. Det blev en skojig och minnesvärd kväll men också lite vemodig. Så många härliga människor som vi lärt känna här i Shanghai - det är en stor rikedom!! Alla kommer man inte lika nära såklart men jag har ändå upplevt att det på något vis är lättare att lära känna nya människor här, alla är mer öppna och bjuder på sig själva.
Jag kommer sakna Er!!!

 
   
                                  

          

   

tråkigheter

Publicerad 2011-11-18 04:26:18 i Holmekagan goes Shanghai,

får ont i magen när jag tänker på att två shanghaivänner under senaste veckan fått besked om att de har cancer. Jag lider så med dem och deras närmaste. Vi pratade mycket om detta igår kväll jag och Håkan, hur fort livet kan förändras, som i ett vingslag...

nedräkningen har börjat...

Publicerad 2011-11-17 10:54:58 i Holmekagan goes Shanghai,

endast 10 hela dagar kvar i Shanghai nu. Det är inte klokt egentligen hur fort tiden går och kommer att göra dessa sista dagar. Måste suga ut det allra gottaste av Shanghai nu känner jag. Hitills har det varit ganska så intensiva dagar med en massa pyssel med själva flytten men nu börjar det rätta till sig. Och efter nästa tisdag, då containern är packad, så finns inte så mycket mer kvar än att bara njuta!! Men lite sorgligt och vemodigt känns det allt också. Åh, vad jag kommer att sakna mycket härifrån!


förra våren när vi åkte till Hangzhou ett par dagar.

lilla midsommarafton i Shanghai

Publicerad 2011-11-13 12:25:38 i Holmekagan goes Shanghai,

vi har firat midsommar en gång till - och ihop denna gång! Det var ju så att jag och Håkan för första gången sen vi träffades inte firade midsommar ihop i år. Men nu är ordningen återställd! Eva o Putte var värdpar och det bjöds på traditionsenlig midsommarmat samt dryck därtill. En trevlig kväll!     

våningen under

Publicerad 2011-11-10 14:03:00 i Holmekagan goes Cologne,

på våningen under oss i Köln bor ett danskt fotbollsproffs. Han heter Jörgensen och spelar i en klubb som heter Leverkausen. Tror det stavas ungefär så. Jag har ingen aning vem den här Jörgensen är men lite spännande är det ju ändå. Så nu kan jag vara paparazzi ifall någon är intresserad. Så här såg det ut på hans balkong i tisdags morse.

Halle 11, Im Zollhafen 9

Publicerad 2011-11-07 16:59:00 i Holmekagan goes Cologne,

lägg det på minnet nu - Halle 11, Im Zollhafen 9, vån 4, läg 46, Köln. Så ni hittar hit menar jag. För vi vill ha MÅNGA besök!!
Här kommer lite ytterligare hjälp:


först skrollar ni fram vårt namn med hjälp av pilarna, sen trycker ni på knappen längst till höger.


Im Zollhafen 9, Im Zollhafen 9, Im Zollhafen 9.....


välkommen in!

    
än så länge ekar rummen tomma men det ska det snart bli ändring på!

(de 2 sista bilderna är lånade från Google)

i flyttagen

Publicerad 2011-11-06 19:23:22 i Holmekagan goes Shanghai,


när vi hjälpte John att flytta in på Arvid Lindmansgatan, Hisingen. Han var måttligt road av att flytta in i en varken utröjd eller städad lägenhet och dessutom på "fel" sida älven. Men tak över huvudet har han nu iallafall..
2011-10-29.

guten tag Köln!

Publicerad 2011-11-04 21:16:00 i Holmekagan goes Cologne,

efter att ha rest hela onsdagen hamnade jag till slut i Köln. Spårvagn, flygbuss, flygplan, tåg och slutligen bil. Tänk ändå vad alla dessa transportmedel gjort för oss människor, att vi kan färdas på detta sätt över vår jord.
Framme på hotell Regent stupade jag i säng och sov som en stock ända fram till morgonen då det var dags för nya bestyr. Registrering på närmsta kommunkontor, öpnna bankkonto på Postbank, gå till skattekontoret, åka till lägenheten och möta upp hyresvärden och få nycklarna. Dagen avslutades med en god middag på en thailändsk restaurang.
Idag har Håkan jobbat och jag har sightseeat lite på egen hand. Tog spårvagnen in till Heumarkt, typ gamla stan, och vandrade runt där lite och åt lunch. Kunde faktiskt sitta ute idag i solskenet. Det var härligt. Fick också hjälpa en tysk som frågade efter vägen till Haubtbahnhof( centralstationen) och tänk - jag förstod vad han sa och visste var Haubtbahnhof låg och kunde peka vart han skulle gå! Det hade jag inte trott om mig själv.
Imorgon blir det en tur till IKEA för att handla olika saker till lägenheten och så ska vi väl hinna med lite lördagsmys också hoppas jag!


utsikt från balkongen i vår lägenhet.


håkan och Bärbel. Bärbel jobbar på en relocationfirma och hjälper oss med olika saker.


kölnerdomen.


4711 - farmors favoritparfym när det begav sig. Inte visste jag att den kom från Köln!

limbo

Publicerad 2011-11-01 15:11:12 i Holmekagan goes Shanghai,

någonstans mitt emellan allting befinner jag mig just nu. I någon sorts limbo, somewhere in between. Shanghai, Göteborg, Köln. Ett farande mellan dessa tre städer, jag och min rosa resväska.
Göteborg står för mina rötter - pappa, farmor och farfar - alla är de härifrån och själv bodde jag här som liten och även en tid i vuxen ålder. Nu har bägge mina barn slutit cirkeln genom att bosätta sig här.
Shanghai står för en spännande period i mitt liv - en tid då världen öppnade sig på ett nytt sätt och jag fick ta del av och leva i en helt ny kultur.
Köln står än så länge för framtiden - och känns därmed något osäkert. Man vet ju aldrig vad som händer. Är nog mest orolig för att inte lära mig prata tyska tillräckligt fort!


Cologne
vilken stad?

Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

En öbo i storstan! I april 2009 flyttade jag med min man till Shanghai, Kina och där bodde vi fram tills november 2011 då vi styrde kosan mot Europa igen. Köln är numera min tyska hemstad!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela