holmekagan

the Frös har anlänt

Publicerad 2009-12-29 10:48:04 i Holmekagan goes Shanghai,

igår damp ännu fler gäster ner hos oss! Våra kära vänner Anders, Maria och Ellen är nu här och vi är så glada. De har redan varit iväg till fabricmarket idag och beställt skräddarsydda kostymer och kavajer så tempot är högt trots jetlagen. Imorgon blir det utflykt till vattenstaden Tongli!

julafton

Publicerad 2009-12-29 10:38:28 i Holmekagan goes Shanghai,

julfirandet i år blev annorlunda och mycket internationellt; 5 svenskar, 1 kines, 1 fillippinare och 2 indoneser. Trots denna internationella touch så försökte vi hålla firandet i så svensk och traditionsenlig anda som möjligt; vi började med glögg och pepparkakor som sedan följdes av ett smörgåsbord med julskinka, köttbullar och prinskorv, jansson m.m. Det som saknades var SILL som är förbjudet här i Kina av någon anledning. Våra utländska gäster tog för sig av alla läckerheter och vågade sig t.om på varsin nubbe till tonerna av "Bä bä vita lamm". Sen blev det julklappsspelet som Annika vann till sin stora förtjusning!


God jul!


Annika och Stephanie i sina nya fina Kina-klänningar som de sytt upp.


 
Drake, Michelle, Eva, Annika, Stephanie, Veronica och John.

God jul <3 <3 <3

Publicerad 2009-12-23 13:16:48 i Holmekagan goes Shanghai,

dan före dan,,,den 23 december år 2009 och jag befinner mig i Kina. Lite konstigt känns det men ändå ganska bra. För att inte säga mycket bra. Jag är frisk och har min man och mina två älskade barn hos mig. Vi har gott om god mat och en varm lägenhet. Vi får vara tillsammans och fira jul fastän vi är långt hemifrån. Men var är mitt hem nu? Är det som den gamla slitna klyschan säger "home is where my heart is"?. Ja, kanske det. Jag känner mig iallafall lycklig idag och ser fram emot en fin julhelg.


 
    *min lelle gran du e så fin*


dottern landat!

Publicerad 2009-12-14 02:47:11 i Holmekagan goes Shanghai,

igår landade Stephanie i Beijing och på torsdag är hon här hos oss, i Shanghai! Även om det inte är jätte längesen vi sågs så har jag/vi ändå längtat såååå mycket efter henne. Och speciellt brorsan har väntat - han har ju faktiskt inte träffat henne sen augusti! Det kanske är för att julen närmar sig, då vill man vara med sina allra käraste. Mysa och bara "vara". För mig blir det första julen som jag inte träffar mina egna föräldrar och syskon och det gör lite ont i hjärtat. Jag kommer att sakna dom på självaste julafton men vet att de har varandra.
Men som sagt, på torsdag kommer Steph - jippi!!!

  

lite julstämning

Publicerad 2009-12-09 05:35:13 i Holmekagan goes Shanghai,

i söndags var vi på en tysk julmarknad. Drack gluwein och åt bratwurzt och gick runt bland de olika stånden där det såldes allt från Mao's lilla röda till smycken och lapptäcken. Santa Claus himself dök också upp och delade ut godis till alla barns förtjusning!
Sen åkte vi till en annan marknad, Flower market, och köpte ett Christams tree. En äkta plastgran, färdigklädd med kulor och annat pynt till det facila priset av 280 kronor. Inte så dåligt!


John och Eva!Gluwein är gott, skål!


uppträde med kören

Publicerad 2009-12-06 12:07:13 i Holmekagan goes Shanghai,

efter att ha övat hela hösten var det då äntligen dags att få visa/sjunga upp våra färdigheter inför publik. Första tillfället var i fredags kväll på en restaurang som heter Hamilton House och det var Svenska handelskammaren som hade bjudit in till lite "cosy christmas" med glögg, pepparkakor och annat tilltugg. Premiärnerverna var på spänn och aukustiken i lokalen var inte den bästa men efter en darrig start gick det bättre och bättre och vi fick applåder och fick även sjunga ett extranummer. En rolig kväll!
På lördagen var det dags igen tillsammans med Svenska kyrkan. De har egentligen sitt permanenta fäste i Hong Kong men kommer till Shanghai och Beijjing med jämna mellanrum och firar gudstjänst. Denna dag hölls gudstjänsten i en gammal fin stenkyrka på Hengshan road och här var det inget fel på aukustiken minsann. Framåt eftermiddagen var kyrkan full av svenska familjer och det blev en fin stund med mycket sång och glädje! Det var en märklig men härlig känsla att vara så många svenskar församlade så långt hemifrån. Svenska traditioner och sånger blir på något sätt ännu viktigare.


"Advent du kommer med ljuset till oss"


Andra ljuset är tänt - snart är det jul!Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

En öbo i storstan! I april 2009 flyttade jag med min man till Shanghai, Kina och där bodde vi fram tills november 2011 då vi styrde kosan mot Europa igen. Köln är numera min tyska hemstad!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela