holmekagan

viner och möbler

Publicerad 2011-09-24 10:55:56 i Holmekagan goes Shanghai,

igår kväll var vi på vinprovning ihop med våra grannar som även tipsat oss om detta. För endast 100 RMB, ca lika mycket i svenska kronor, så fick vi en proffsig föreläsning av vinkännaren Matthieu och provsmakning av hela 4 olika sorters viner från sydfrankrike. Till vinet serverades även lite olika tilltugg i form av bröd, soltorkade tomater och Godivachoklad.
Vi fick testa två mousserande - ett vitt och ett rosé, ett vitt och ett rött. Det godaste var roséet tyckte jag.
Det var intressant att höra om de olika druvorna och Matthieu pratade om druvor som iallafall jag aldrig hört talas om tidigare, någon som heter mouevre t.ex. Det vanligaste är ju att man hör talas om shiraz, merlot, cabernet sauvignon..
Det var också roligt att höra om hur olika samma druva kan smaka beroende på hur gammal själva druvrankan är. Är det väldigt djupa rötter får druvan smak av jordlagren. Vin från dessa rankor är givetvis dyrare. Och något man ska akta sig för är vinflaskor där det står VDT på, "vin de table", såkallat bordsvin. Det är gjort på de sämsta druvorna och vid stort intag får man garanterat huvudvärk dagen därpå. Satsa på ett vin med stämpeln AOC om du vill slippa bakrus!! "Appellation d'Origine Contrôlée". Det betyder att vinet är producerat inom ett visst geografiskt område och måste följa vissa regler i form av innehåll, förbjudna tillsatser m.m

Idag har vi varit iväg och beställt möbler på ett ställe långt ute på Pudong som heter Elm workshop. De tillverkar skåp, bord och stolar i framför allt träslaget alm som växer i norra Kina. Vi beställde ett matbord, stolar och två skåp. Vi har fått detta stället rekommenderat av andra som gjort möbler där och det har visat sig vara mycket hög kvalitét på grejerna. Killen som äger stället är amerikan och det underlättar betydligt när man ska förklara exakt vad man vill ha. Bilder kommer så småningom.
Vi var även iväg och kollade efter soffor på ett annat ställe vid Wending road här på Puxi men hittade absolut ingenting av intresse så soffjakten fortsätter imorgon. Sen så visade jag Håkan målargatan också som är som en allé intill Wending road. Vi har totalt olika smak när det gäller konst så det blev inget napp där heller...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

En öbo i storstan! I april 2009 flyttade jag med min man till Shanghai, Kina och där bodde vi fram tills november 2011 då vi styrde kosan mot Europa igen. Köln är numera min tyska hemstad!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela