holmekagan

chongming island

Publicerad 2010-10-04 13:45:30 i Holmekagan goes Shanghai,

söndagen ägnades åt en tur ut till ön Chongming som även räknas som ett eget distrikt i Shanghai. Färden dit gick via tunnelbana, buss, båt och sen buss och tunnelbana hem igen. När man åker med båten ut till ön så åker man faktiskt där Yangtzeriver mynnar ut i Östkinesiska havet. Lite häftigt även om jag var lite besviken på att man inte fick gå ut när man var på båten. Man var tvungen att sitta inne och fönstren hade täckts med något grått solskyddsfilter. Kineserna tänker inte alltid som oss, att man faktiskt vill ha utsikt och kanske SE vattnet.
Eftersom det tog sin lilla tid med alla transportmedel och vi ville även komma hem i någorlunda tid, så blev det endast att vi åt lunch på ön. Men där finns visst en hel del att titta på, tex en stor park, en ekologisk farm m.m.
Här kommer lite foton;

 
vi har just stigit av 3:ans t-linje och funderar på vilken buss vi ska ta. Sån tur att det finns vänliga människor överallt! Som tex denna trevliga Expovolontär.


bananer såldes direkt på gatan.


båten!!


trevliga Carrie med pojkvän som vi träffade på terminalen. Hon är från Chongming och skulle ut och hälsa på familjen. Pojkvännen jobbade som "coastgard" och var nu ledig i några dagar.

   
annorlunda porslin på detta ställe.     Åh, så hungriga vi var!!

  
nam nam - fisken var godast!


på hemvägen var vi många som slocknade...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

En öbo i storstan! I april 2009 flyttade jag med min man till Shanghai, Kina och där bodde vi fram tills november 2011 då vi styrde kosan mot Europa igen. Köln är numera min tyska hemstad!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela