holmekagan

stadsindelning

Publicerad 2010-08-20 12:03:33 i Shanghai information,

Shanghais kommun är indelad i 18 stadsdistrikt (shixiaqu) samt häradet Chongming (gult fält)


ColorShanghaiMap.png
Affärsdistriktet LujiazuiHuangpuflodens östra strandbank, Pudong, är ett av de ekonomiskt sett mer välbeställda områdena, medan stadens politiska administration huvudsakligen återfinns i det västliga Huangpudistriktet.

Kommersiella områden återfinns överallt, bland annat i Xintiandi och längs Huaihaigatan i Luwandistriktet och vid Xujiahuikorsningen i Xuhuidistriktet. Stadens universitet återfinns huvudsakligen i och omkring bostadsområdena i Yangpu och Putuo.

De nio distrikten som tillsammans utgör Puxi (sv: "väster om Huangpufloden") utgör Shanghais innerstad. Staden utgörs sammanlagt av 220 stadsdelar, 114 stadsavdelningar och 103 underdistrikt. Alla dessa är i sin tur uppdelade i områdeskommittéer som i sin tur är indelade i lokala sovjeter.

Egen kommentar: Hittade ingen bättre karta för tillfället, men vi bor i Xujiahui i stadsdelen Xuhui i distriktet Puxi (rosa fält). Kommer att skriva mer om detta så småningom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

En öbo i storstan! I april 2009 flyttade jag med min man till Shanghai, Kina och där bodde vi fram tills november 2011 då vi styrde kosan mot Europa igen. Köln är numera min tyska hemstad!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela