holmekagan

Veckan hittills!

Publicerad 2013-08-29 12:32:51 i Holmekagan goes Cologne,

Har hunnit med läkarbesök, promenader, tvätta, storhandla, städa, fika m.m 
Idag måste jag hinna en sväng till posten igen och börja packa inför morgondagens resa till staden som det sägs att "är du trött på -- så är du trött på livet" Har fått lite bra tips från min engelska vän om vad man kan hitta på. Nu anar ni väl vart jag ska resa? Jag har varit där 3 gånger tidigare men det är 18 år sen sist så det har nog förändrats en del. 
Fram tills dess kan jag inte sluta lyssna på dessa sommarfavoriter: 
 
"Miss Decibel" med Medina och "Get lucky " med Daft Punk. 
 
Ha det gott! 
 
 
 

Helgen!

Publicerad 2013-08-26 11:41:30 i Holmekagan goes Cologne,

 
Fredagskvällen spenderades hemma och Håkan lagade en god omega3-middag. Det är hans nya gebit efter G-I-kosten och jag äter med god aptit, haha. 
På lördagen var vi på posten, handlade lite mat på Rewe och sen lämnade vi in vår första tyska lottorad! Ska bli spännande att se om man vinner något! 
På kvällen gick vi på bio och såg Elysium med Matt Damon som den store hjälten. Fantasifull och bra film! 
Sen vandrade vi så sakta hemåt i regnet, gick in och åt på en mysig kinesrestaurang och kände oss nästan som hemma(?). Eller nja, som i Shanghai kanske. 
Söndagen helgade vi genom att slappa. Och det regnade hela dagen så vi hade ingen lust att gå ut. 
Åter igen stod Håkan för middagen med kalifornisk kyckling på menyn! Gott! 
 
 

Mera sommar!

Publicerad 2013-08-25 12:22:00 i Sommaren 2013,

 
 
En kväll hamnade vi på Rönnängs brygga och njöt av allsång, quiz och god mat!
 
   
 
 
En onsdag åkte vi till Värnamo och hälsade på nytillskottet i familjen Danås, söte lille Axel! 
 
  
 
 
En torsdag i augusti var det åter igen dags för oss swedeladies från Shanghai att träffas. Denna gång på Marstrand där vi hade en mysig dag ihop.
 
 
 
Och så kära Lin! Min före detta kollega, mentor och numera goda vän! Minst en gång varje sommar ses vi och vi har alltid så mycket att prata om så tiden tycks aldrig räcka till :-) 
 
 
 
 

Min sommar!

Publicerad 2013-08-23 15:32:00 i Sommaren 2013,

 
 
Jag älskar verkligen att både ta och titta på kort! Det är något speciellt som fångas i ett foto, ett ögonblick som man kan sitta länge och titta på. Film/rörliga bilder i all sin ära men ett fint fotografi fullt av minnen. Vad slår det? 
Här följer några härliga fotominnen från min sommar 2013. Allt kan naturligtvis inte fångas bild utan ligger istället bevarat i ens inre. Men vilken glädje att kunna titta tillbaka på dessa bilder och minnas denna sköna tid! 
Kram på Er alla som förgyllt min sommar. Ni är bäst!!
P.S Glöm ej att följa mig på Instagram (holmekagan) Där uppdaterar jag ofta med just bilder! D.S. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Varmt...

Publicerad 2013-08-22 13:12:51 i Holmekagan goes Cologne,

Tillbaka i ett fortfarande sommarvarmt Köln. Just nu visar tempen på balkongen 30 grader i skuggan. Känns lite svettigt eftersom jag dessutom precis skurat både balkong och utemöbler. 
Och nakenbadarna på andra sidan floden har nu börjat fylla upp stranden med sina brunbrända kroppar. Det blir säkerligen ett dopp i floden under dagen för att svalka sig. 
Annars är senaste nytt att förbipasserande båttrafik numera nästan slickar kajen nedanför. Anledningen är att en båt kört fast längre ner vid Zoobrucke och trafiken har därför fått dirrigerats om. Det sägs dröja upptill 8 veckor (?) innan problemet är löst. 
Ser fram emot en fin höst här med både spännande valrörelse, besök från Sverige och en och annan överraskning kanske?! Redan nästa vecka väntar den första roliga surprisen som maken avslöjade igår.. En liten weekendresa till...;-) 
 

Sommarens sista vecka.

Publicerad 2013-08-13 20:28:00 i Sommaren 2013,

Igår blev det extra märkbart att något hänt. Jag skulle gå till affären och handla lite. Jag tog först vägen om återvinningscentralen för att slänga papper. På vägen dit ligger en glasskiosk. Den var stängd. Inga glassätare så långt ögat kunde nå. Inte heller hördes skratt och stoj från badplatsen intill. Parkeringen framför Klädesholmen Seefood ekade öde. Framme vid papperscontainern hördes plötsligt ett ljud - en truck kom körande. Första livstecknet på att någon form av verksamhet fortfarande är igång på ön. 
Sen vandrade jag vidare till ICA Bojen. Likadant där. Parkeringen utanför låg öde. Väl inne i affären möttes jag av de två som jobbar där. Jag var enda kunden och kunde i lugn och ro gå runt bland hyllorna. Men lite kusligt kändes det allt.  
En svensk sommar är kort, det vet vi alla. Men att den tog slut så tvärt! Var är alla människor? Ja, "badgästerna" har väl åkt hem till staden. De få öborna som bor kvar har väl börjat jobba men barnen, var är barnen? Skolorna startar  ju inte förrän i nästa vecka! 
Kanske blir här lite mer liv till helgen. Då är det ju Tjörn Runt. Den stora seglartävlingen som i år fyller 50! Då kommer klipporna fyllas av människor som vill spana på alla fina segelbåtar. Ute vid Claes Hakes skulptur "Tro Hopp och Kärlek" är det särskilt populärt att sitta. Man kan kalla det första parkett!  
Snart ska även jag lämna ön. En vecka kvar. Men jag är så nöjd med min sommar. Ska berätta lite mer om den så småningom. Vill ni höra? 
 
 

Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

En öbo i storstan! I april 2009 flyttade jag med min man till Shanghai, Kina och där bodde vi fram tills november 2011 då vi styrde kosan mot Europa igen. Köln är numera min tyska hemstad!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela