holmekagan

roliga saker

Publicerad 2009-10-29 13:51:16 i Holmekagan goes Shanghai,

Igår kväll startade mitt körliv här i Shanghai. Jag har gått med i en svensk kör och när jag först fick veta att det överhuvudtaget fanns en sådan kör så blev jag jätteglad. Och ännu gladare är jag nu när jag äntligen fått börja. Vilken glädje det är att sjunga tillsammans, det är inte klokt. Jag har verkligen saknat körsången. Nu är det julsånger som står på repertoaren och det är inplanerat att vi ska "uppträda" några gånger i december, bla på Svenska Handelskammaren. Ska bli riktigt skojigt faktiskt.

Idag har jag varit och lunchat med två mycket trevliga damer. Vi var på en tysk restaurang i Xintiandi som heter Paulaner och jag tog en gulashgryta, mycket mumsigt.
Sen körde Billy mig till Carrefour för jag behövde storhandla. Förråden här hemma måste ju fyllas på ibland och på lördag kommer Håkan. Då får vi äntligen träffas efter alldeles för lång tid isär!!!!


noter, noter, noter,,,,,


anna och linda!

jag = en housewife....?

Publicerad 2009-10-27 07:12:53 i Holmekagan goes Shanghai,

idag har jag haft fullt upp med typiska hemmafrusysslor. Iallafall om man ska jämföra med gamla tiders hemmafruar. Jag har bäddat, tvättat, diskat, bakat och skurat altanmöbler. Snart ska jag börja förbereda middagen. Jag är långt ifrån någon hemmafru som typ Anna Anka som jag INTE tror tex varken bäddar eller tvättar sin egen tvätt. Hon har nog hjälp med det mesta vad gäller hushållssysslor. Men i stort sett gör jag väl samma sysslor som hemma i Sverige förutom att jag har städhjälp här och att hemma så hjälps jag och maken åt mer med tvätt och matlagning. Men här har jag mer tid och kan även göra andra saker på dagtid som att träna, gå på utflykter, shoppa m.m.
Jag har flera gånger fått frågan: Vad ska du göra i Shanghai då? Ingenting svarar jag, eller Jag vet inte. Det är något av en identitetskris att gå från att vara en heltidsarbetande socionom med fullspäckade dagar och endast ett par timmar varje vardagkväll till fritid + helgen, till att ha huuuur mycket tid som helst. Vem är jag nu egentligen? En medföljande maka, en housewife..


present från min svägerska

tillbaks i storstan

Publicerad 2009-10-26 08:12:38 i Holmekagan goes Shanghai,

Mitt "mission in Sweden" är avklarat och jag är här igen, i stora staden. Från ett höstligt Sverige till ett somrigt Shanghai. Det är inte lika varmt som när jag åkte härifrån i september men tempen ligger ändå på 26 grader. Och från att ha kunnat ta en promenad på Klädesholmen utan att möta en endaste själ har jag redan idag gått fram och tillbaks till mataffären och trängts med 1000-tals kineser. Språket, dofterna, trafiken - allt bara slår emot mig. Hemma är det så tyst, det är det aldrig här. Inte ens i lägenheten.

Nu väntar jag på att John ska komma hem från skolan och så ska vi äta middag. Håkan är i Europa denna veckan så vi träffas inte förrän på lördag- Knepigt förhållande,,,, nu har vi inte träffats på 1½ månad :(

mysiga majorna!

Publicerad 2009-10-18 15:57:18 i Holmekagan goes Shanghai,

Denna vecka har bestått av att installera dottern i Götet, Majorna närmare bestämt. Det har varit riktigt slitsamt att flytta men nu är det gjort. Majorna verkar vara en jättemysig stadsdel och det känns lite som att en cirkel inom familjen är sluten. Min pappa växte nämligen upp i Majorna på Slottskogsgatan och det är bara ett stenkast från Stephanies lägenhet. Det är så lustigt att tänka på att där sprang han runt som barn och tonåring och nu bor min dotter där. Jag skulle också kunna tänka mig att bo i Majorna, när jag blir pensionär kanske? Åka spårvagn och ha nära till en massa kul aktiviteter.

Igår kväll var jag på ett mycket trevligt 45-årskalas för en god vän. Allt var på topp, maten, vinet, stämningen :-) Det är verkligen njutningsfullt med sådana aftnar!

Nu återstår en vecka i höstliga Sverige och ännu har jag inte fått smaka hummer,, men jag har ju inte åkt än så jag sätter mitt hopp till brorsan och hans tinor. Det svarta guldet lurar nånstans där nere på botten och bara väntar på att få ta ett hett bad på spisen!!


köksbordet har jag skruvat ihop alldeles själv - och fick gööör ont (som de säger i Götet) i knäna efteråt.


höst i Sverige

Publicerad 2009-10-08 12:16:05 i Holmekagan goes Shanghai,

Ja, då har man varit hemma i Sverige i 3 veckor och fått känna på hösten här. Vädermässigt började det helt fantastiskt, sol, lagom varmt och stilla fina dagar. Sen övergick det till regn och storm och idag är det något mellanting.
Det har blivit mycket tv-tittande på kvällarna, Idol, Kändisdjungeln, Dobidoo, Skavlan, Oskyldigt dömd, Debatt, Älskade hatade förort m.m. Jag brukar inte titta så värst mycket på tv annars men efter att bara ha sett kinesisk tv under några veckor så blir man faktiskt lite utsvulten. Så som sagt, mycket tv har det blivit och jag har även fått se värsta snackisen, Anna Anka!!! Det är ju tur att man får komma till Sverige och får veta de "riktigt" stora nyheterna. Vilken debatt hon satte igång den där Anka = bra gjort tycker jag.

Nästa vecka blir det flytt till stora staden Göteborg för dottern så då får vi att göra. Lådor ska packas, kärror ska fyllas och sen ska allt bäras 3 trappor upp i nya lägenheten och alla lådor ska packas upp igen,,,puh.

I Kina är det Golden week nu. En längre ledighet till följd av firandet av årsdagen av bildandet av folkrepubliken Kina.  I år har det firats extra mycket eftersom det är 60-årsjubileum. Det hade varit kul att vara där och få se lite parader och fyrverkier men det får bli nästa år.


Här i Sverige har vi firat kanelbullens dag den 4 oktober!Vandring vid Nötsäter, Anna, Stephanie och Ingemar.


Höst på Holmen


Den lilla örtagården jag anlade i somras växer och frodas och jag frossar i färska örter!

Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

En öbo i storstan! I april 2009 flyttade jag med min man till Shanghai, Kina och där bodde vi fram tills november 2011 då vi styrde kosan mot Europa igen. Köln är numera min tyska hemstad!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela