holmekagan

Sommarens sista vecka.

Publicerad 2013-08-13 20:28:00 i Sommaren 2013,

Igår blev det extra märkbart att något hänt. Jag skulle gå till affären och handla lite. Jag tog först vägen om återvinningscentralen för att slänga papper. På vägen dit ligger en glasskiosk. Den var stängd. Inga glassätare så långt ögat kunde nå. Inte heller hördes skratt och stoj från badplatsen intill. Parkeringen framför Klädesholmen Seefood ekade öde. Framme vid papperscontainern hördes plötsligt ett ljud - en truck kom körande. Första livstecknet på att någon form av verksamhet fortfarande är igång på ön. 
Sen vandrade jag vidare till ICA Bojen. Likadant där. Parkeringen utanför låg öde. Väl inne i affären möttes jag av de två som jobbar där. Jag var enda kunden och kunde i lugn och ro gå runt bland hyllorna. Men lite kusligt kändes det allt.  
En svensk sommar är kort, det vet vi alla. Men att den tog slut så tvärt! Var är alla människor? Ja, "badgästerna" har väl åkt hem till staden. De få öborna som bor kvar har väl börjat jobba men barnen, var är barnen? Skolorna startar  ju inte förrän i nästa vecka! 
Kanske blir här lite mer liv till helgen. Då är det ju Tjörn Runt. Den stora seglartävlingen som i år fyller 50! Då kommer klipporna fyllas av människor som vill spana på alla fina segelbåtar. Ute vid Claes Hakes skulptur "Tro Hopp och Kärlek" är det särskilt populärt att sitta. Man kan kalla det första parkett!  
Snart ska även jag lämna ön. En vecka kvar. Men jag är så nöjd med min sommar. Ska berätta lite mer om den så småningom. Vill ni höra? 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

En öbo i storstan! I april 2009 flyttade jag med min man till Shanghai, Kina och där bodde vi fram tills november 2011 då vi styrde kosan mot Europa igen. Köln är numera min tyska hemstad!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela