holmekagan

dålig hårdag?

Publicerad 2009-11-30 03:48:43 i Holmekagan goes Shanghai,

ja, nu har det hänt och jag tänker inte gå ut förrän det är över. Igår hände något av det värsta som kan hända en kvinna. Låt mig berätta: Det var ett tag sen jag klippte mig nu och jag kände även att jag behövde pigga till slingorna en aning med en ljusare nyans. Johns flickvän hade pratat några gånger om en frisör som hon och hennes mamma gått till i flera år och han är tydligen sååå bra och har klippt och färgat västerlänningars hår förr. Hm, jag var tveksam men tänkte samtidigt att hur tokigt kan det bli. Nu tillhör jag inte den typen som grejat så mycket med mitt hår tidigare. Jag har endast gjort slingor två gånger i mitt liv och aldrig tonat eller färgat det så jag har inte så mycket erfarenhet av sånt här. Men hur som helst, jag beställde klippning och färgning till en ljusare nyans och frisören visade prover och det såg bra ut. Men efter nästan 3 timmar i hans salong så såg mitt hår ut som en vit peruk med nyanser av grått och nån konstig ljusblå färg. Total katastrof med andra ord. Då kröp det även fram att han ALDRIG tidigare färgat håret på en blondin och jag ville bara gråta. Men varför kunde han då inte sagt detta?? Jag förstår verkligen ingenting. Johns flickvän var ledsen och tyckte det var hennes fel men det är det ju inte. Jag borde väl förstått bättre men allt verkade så bra från början. 780 spänn fick jag pröjsa för den här skiten och då hade frisören t.om mage att säga att jag fick klippningen gratis denna gång eftersom jag inte var nöjd. Så nu får jag gå och dras med den här "peruken" och se ut som om jag ska på maskerad eller nåt. När andra pratar om att de har en dålig hårdag så har jag nu fått en dålig hårmånad eller kanske flera dåliga hårmånader. Jag vågar inte gå och färga om håret heller för då kanske det blir ännu värre eller ramlar av eller nåt. Nej, nu får jag bara vänta och lida men jag tänker inte visa mig ute bland folk. Ja med mössa på då kanske. Och hur ska det gå med mina köruppträdanden?? Buuh säger jag bara.

nattliv i Shanghai

Publicerad 2009-11-29 12:58:13 i Holmekagan goes Shanghai,

i fredags fick jag för första gången känna på lite av nattlivet här, "morsan på stan" alltså!
Kvällen började hemma hos Anna tillsammans med ett gäng glada tjejer. Anna bjöd på god mat och dryck och vi hade mycket trevligt. När klockan egentligen var sängdags för mig så var det dags att bege sig ut i vimlet.
Vi gick först till ett ställe som heter The Peninsula, en trendig bar med livemusik. Något som förvånade mig var att där var jättemånga svenskar men det var kul, man hälsar och pratar lite. Träffade även några från min kör.
Efter ett par drinkar var det dags att åka till nästa ställe. Några av tjejerna var danssugna och då är det tydligen MINT som gäller, en mycket exklusiv nattklubb. Sonen har pratat om denna klubb och att där kan vara svårt att komma in om man inte har de rätta kontakterna. Då får man köa som vanligt folk och hoppas på turen. Nu blev det så att vår chaufför tyvärr inte hittade till MINT så vi åkte till ett annat ställe, Glamour bar. Men klockan var mycket och folk hade börjat droppa av så jag och Erica som skulle dela taxi hem var i princip bara inne på baren och vände. Men jag hade haft en väldigt rolig kväll och kanske prövar jag nattlivet här igen!

 
Anna, kvällens värdinna!


Erica, Lovisa, Åsa, Jessica, Jenny och Jenny. 

pärlor

Publicerad 2009-11-29 12:16:52 i Holmekagan goes Shanghai,

Som jag skrivit om tidigare så är jag med i en pärlgrupp och kan nu stolt berätta att jag kan trä ett pärlhalsband på "riktigt". Eftersom jag blivit ombedd att visa upp något av mina alster så kommer det här!!




Så här ser det ut när vi sitter och pärlar, Erica och Regina.


Jenny och Charlotte.



Djup koncentration,,,

Guilin 21 - 25/11-2009

Publicerad 2009-11-26 15:14:57 i Holmekagan goes Shanghai,

Lördag
Klockan 8 lyfte planet från Hongqiao airport i Shanghai för att ta oss till Guilin. Vi kom fram vid 10.30 och tog sen en taxi till hotellet. Håkan hade slagit på stort och bokat in oss på 5-stjärniga Sheraton. Är det 20-årig bröllopsdag så är det! Efter lunch på hotellet begav vi oss ut på stan och besökte den vackra parken Seven Star park. Det var underbart att bara strosa omkring i den harmoniska omgivningen och titta på folk. Middag intogs på hotellet tillsammans med ett gäng överförfriskade men mycket glada kineser och kvällen avslutades med en drink i pianobaren. En bra start på vår bröllopsresa!



Jag funderar på att ta mig ett dopp i poolen. Tyvärr var vattnet iskallt!!

                                                               Håkan vid hotellets trädgård

   
Seven Star park

Söndag
Klockan 9 kom vår guide och chaufför för dagen, Bluemoon, och hämtade oss. Ja, hon kallade sig faktiskt så. Bluemoon pratade hyfsat bra engelska och körde oss upp i bergen till de berömda risfälten. Vilka vidder, vilken natur! Helt fantastiskt! Det blev en dag med många intryck och möten med intressanta människor.
När vi var på väg tillbaks till Guilin igen stannade vi till vid en tefarm och fick en exklusiv rundvandring och teprovning. Efter denna dag var vi ganska så utmattade och somnade som två små grisar.


På väg upp för bergen som kantades av risfält. Det var riktigt svettigt att gå upp för alla trappor men kvinnan brevid mig var smidig som en bergsget och varken svettig eller andfådd...


The ricefields at Longji!



   
Uppe på toppen!           Mums!                Bambukykling!


I byn där kvinnorna, efter att de gift sig, slutar att klippa håret. Vissa har hår som sträcker sig ner till fötterna. Här syns en av kvinnorna som har håret uppsatt som en turban.


Håruppvisning!

 

San jie teafarm.            Teprovning.

Måndag
Ännu en dag med Bluemoon som chaufför och nu gick färden till Zhuijang, en liten by söder om Guilin. Nu var det dags för en tur på floden Li. Efter en något kylig morgon steg temperaturen allt eftersom och under dagen kröp den över 20-strecket. Kristallklart vatten och höga gröna sockertoppsberg omgav oss denna dag. Vi bara häpnade över hur vackert där var.
Efter ca 2,5 timme på floden kom vi fram till byn Xingping. Där mötte en man upp och tog oss med sin ihopsnickrade variant av moped/bil till Bluemoon som väntade lite längre bort. Vägarna fram till floden var nämligen ej framkomliga för några större fordon och den lilla turen med vår man var minst sagt hoppig!!
Vi åt lunch på en uteservering i Yangshuo och jag kände hur mitt ansikte började hetta efter en hel dag i solen. Hade naturligtvis glömt både solkräm och keps. Bluemoon sa att mitt ansikte var vackert, "like an apple". Hm, höll inte riktigt med henne,,
På kvällen när vi var tillbaks i Guilin gick vi och tog oss varsin helkropps massage. Gott att varva ner efter ännu en minnesvärd dag.


En "flott" tur på Li river!


Kaptenen!


"Kalla den himlajorden eller änglamarken om du vill"


Strandhugg

Tisdag
Vår bröllopsdag! Den 24 november 1989 gifte vi oss hemligt i Sibräcka församlingsgård. Ingen visste någonting förrän dagen efter då annonsen stod i G-P. Gissa om många blev chockade/förvånade/arga/glada m.m.
Inte visste vi då att vi 20 år senare skulle befinna oss i Kina!
Nåväl, denna dag tillbringade vi i Guilin. Efter en stadig hotellfrukost gick vi ut på stan. Först längs strandpromenaden och sen till Solitary Beauty park. En härlig sommardag som jag ville skulle vara för evigt. På kvällen blev det romantisk middag på hotellet och jag fick ett jättefint guldhalsband av Håkan <3 <3 <3


Hotellpersonalen överraskade oss med extra fin bäddning och tårta! De hade t.om lagt till att vi varit gifta i 25!! år :-)




Onsdag
Hemfärd! Vi hann inte så mycket mer än att äta frukost och checka ut idag innan det var dags att åka till flygplatsen. Kom tillbaks till Shanghai vid 17-tiden. Jag känner mig mycket nöjd med denna resa och skulle gärna åka tillbaks till Guilin. Där var fint och kändes mer avslappnat än i Shanghai. Men det är klart, det är ju en betydligt mindre stad också, endast 800.000 tusen invånare.

20-arig brollopsdag!

Publicerad 2009-11-24 02:22:57 i Holmekagan goes Shanghai,

Sedan i lordags befinner jag mig i Guilin i sodra Kina. Jag och Hakan ar har for att fira att vi varit gifta i 20 ar, kan ni fatta, 20 ar!! Vi har det jattemysigt och Guilin med omnejd ar mycket vackert. Vadret ar varmt och skont, over 20 grader och jag har fatt en harligt lysande hummerrod farg i ansiktet, haha. Glomde naturligtvis att ta med solkram, vem tanker pa sant?
Jag kommer att skriva en langre och mer utforlig blogg om resan hit nar vi ar tillbaks i Shanghai igen och aven lagga in foton. Sa fortsattning foljer. Nu ska vi ut pa promenad.

mera regn

Publicerad 2009-11-20 05:56:09 i Holmekagan goes Shanghai,

regn idag igen och det är inget kul. Jag har dessuotm åter igen åkt på någon form av förkylning och känner mig trött och hängig. Ska ändå försöka dra mig iväg till pärlgruppen i eftermiddag men Billy får köra mig. Jag orkar inte trängas på tunnelbanan idag.
Måste bli frisk tills imorgon för då går färden till Guilin!! Jippi :-)

regnig tisdag

Publicerad 2009-11-16 08:07:26 i Holmekagan goes Shanghai,

idag öser regnet ner och det är ruggigt kallt ute. Även om tempen endast visar på 10 grader så känns det mycket kallare, "änna rått" som göteborgarna säger. Det börjar bli kyligt inomhus också och idag har det varit en servicegubbe här och ställt om ac:n från kall till varmluft. Så nu ska vi väl inte behöva frysa hoppas jag men det är jobbigt med surrljudet från ac:n. Ja, ja, lite får man stå ut med.
Idag ska jag försöka mig på att laga köttbullar och potatismos till middag. Potatisen smakar inte likadant här, mer sötaktig och köttfärsen är mer grovmalen men med lite kryddor går det att få till det mesta!


regnigt på balkongen


och regnigt nere på gatan


på Carrefour kan man köpa akvariefiskar i små glasburkar,,det har jag aldrig sett förut!


Jag har även hittat lussekatter på Carrefour!! Dock ej med russin i utan små baconbitar. Man får vara tacksam :-)

obama is coming to town! and why pyjamas?

Publicerad 2009-11-12 04:49:23 i Holmekagan goes Shanghai,

the president of the United states, mr Obama, kommer alltså hit till Shanghai inom de närmaste dagarna. Han ska först till Singapore men kommer även att stanna till här och i Beijing. Tänk om man får syn på honom, vad kul! Men han kommer väl att ha fullt upp med att sitta på en massa tråkiga möten och snacka om ekonomi, världshandel, miljö och sånt,,,
En annan "viktig" fråga som jag läst om i dagstidningen här handlar om pyjamasens vara eller icke vara. Det är nämligen så att Shanghaineserna tycker om att gå ut i pyjamas, när de ska handla mat, gå till posten etc. Man ser det dagligen, folk som går i pyjamas mitt på blanka dan. Jag har t.om sett en dam i pyjamas och högklackat och det såg mycket lustigt ut. Min tanke har varit att de tycker väl det är bekvämt eller så är de bara lata och inte orkar klä om. Men så läste jag denna artikel om pyjamas och där stod att de som bestämmer i stan, typ kommunen, tycker att det ser lite skämmigt ut när folk springer omkring i pyjamas på gatorna. Det passar inte ihop med Shanghais image av en modern och internationell stad och det har därför pratats om att förbjuda det!! Ja, det kan ju låta konstigt, folk får väl ha på sig vad de vill. Det är ju ändå heltäckande pyjamas vi snackar om med lång ärm och långa ben och enligt mig väcker pyjamasen i sig ingen anstöt.
Men detta med pyjamas går långt bak i tiden och är en tradition. Förr ansågs det fint att kunna visa att man faktiskt hade råd med en pyjamas och en tant de hade intervjuat sa så här " Jag har på mig pyjamas när jag går till marknaden så att handlarna ska se att jag bor i området och inte försöka lura mig på pengar".

ensam igen,,

Publicerad 2009-11-11 04:54:00 i Holmekagan goes Shanghai,

ja, då var jag ensam igen då. Idag har Håkan åkt på tjänsteresa till Hubei, nån ort inåt landet. Han kommer hem på fredag igen men jag vill också ut och resa!! Jag vill också se mer av Kina än bara Shanghai. Även om det ska erkännas att jag hitills endast sett en bråkdel av vad denna stad har att erbjuda.
Men jag var faktiskt lite sur när Håkan kom hem i söndags kväll från Hainan. Han visade bilderna han tagit och som jag skrivit tidigare så verkar där riktigt mysigt, långa sandstränder, palmer och blått hav. Klart att jag också skulle velat vara med där! Vem skulle inte det?? Och så fick jag inte åka med till Hubei heller,,,stackars mig. Men nu har jag fått veta att det väntar en övrraskning nästa helg, en resa!! Håkan kunde inte hålla sig utan berättade men jag vet inte så mycket mer ännu.

Igår kväll gick jag och Håkan till gymet och sprang på löpmaskiner. Jag är inte så van att springa på såna där maskiner och efteråt kändes det jätteläskigt, som om man fortfarande var ute och sprang. Vi har ju fri tillgång till gymet och man kan även gå på yoga, spinning och massa annat på dagtid så jag tänkte faktiskt pröva yogan någon dag. I våras prövade jag aerobics och nånting annat, hette det New body tro? De sa att det var nybörjarnivå men det var jättesvårt att hänga med, inte alls som hemma. Det var ett väldigt högt tempo och mycket avancerade steg. Hoppas yogan är enklare,,

blogga eller ej?

Publicerad 2009-11-09 07:09:36 i Holmekagan goes Shanghai,

Jag har kommit på att jag är ganska så dålig på att uppdatera min blogg. Jag skapade ju den i somras innan jag skulle åka hit till Shanghai igen eftersom Facebook är blockat här och jag ville på något sätt att Ni därhemma i Sverige skulle få ta del av mitt liv här. Men nu har det visat sig att det går att komma in på Fb ändå och jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Ibland känns det som om jag skriver om samma saker både på bloggen och Fb även om jag kan skriva mer utförligt här. Fast jag behåller nog bloggen ett tag till ändå,, Eller vad tycker Ni, mina läsare?

Idag är det måndag igen och vädret är mulet och grått fast det är varmt, ca 20 grader. John har cyklat iväg till skolan som han just nu är lite less på. Denna veckan är det dessutom midterm-examtest och han är nog lite orolig för hur det kommer att gå. Kinesiska är svårt att lära sig. Jag har själv kollat upp ett par olika kurser för det kan vara kul att ändå lära sig lite kinesiska men det blir inte förrän till januari isåfall.

Håkan kom hem från Hainan igår kväll och det verkar vara ett fint ställe. Hainan är en ö i södra Kina och är ett stort semestermål för många kineser. Det var även mycket ryssar där tydligen. Det bästa är att man kan bada i havet där. När jag tittade på fotona som Håkan tagit så såg ju faktiskt vattnet riktigt blått ut! och det är det minsta man kan säga om havet här utanför Shangahi, ojoj,
Hela Shanghai är en väldigt "skitig" stad faktiskt. Jag vet inte var all skit kommer ifrån men det är väl alla bilar och allt byggdamm antagligen. Om jag tex torkar av balkongräcket på morgonen så dröjer det inte många timmar förrän det ligger ett lager av smuts på det igen. Och drar man med fingret så blir man svart!! Likadant är det med de växter jag har stående på balkongen. Om jag sprayar vatten på bladen så droppar det ner svarta fläckar på balkonggolvet. Det är inte klokt!! Och all denna skit går man dessutom och andas in här. Jag hörde om en idrottare som bott här i stan i 4 år och sen gjorde han en lungröntgen. Då sa läkaren till honom att han bör sluta med cigaretterna för hans lungor såg inte bra ut. Men han rökte ju inte!! Jaja, man får inte tänka på sånt här men lite otäckt är det. En annan är ju van vid frisk och ren havsluft.

´

John pluggar!

förkyyyyyyyyyyyyyyyld

Publicerad 2009-11-03 04:57:47 i Holmekagan goes Shanghai,

hosta, hosta, snuva, snuva,,, Nu har jag gått här och snorat och hostat sen i fredags och det är inget vidare. Det enda positiva är att huvudet inte känns lika tungt längre för det har liksom "lossnat" men tar det aldrig slut?? Hur mycket snuva kan man ha egentligen?! Näsan är alldeles röd av allt snytande och ögonen likaså.
Har plöjt igenom X antal filmer för att få tiden att gå och gjort slut på X antal meter snytpapper. Har även druckit X antal liter vatten för man blir väldigt törstig när man är förkyld. Beror väl på all förlust av snor...
Nu vill jag bli frisk för imorgon är det kör igen och jag vill inte missa det!!!

Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

En öbo i storstan! I april 2009 flyttade jag med min man till Shanghai, Kina och där bodde vi fram tills november 2011 då vi styrde kosan mot Europa igen. Köln är numera min tyska hemstad!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela