holmekagan

hemlängtan

Publicerad 2010-04-16 11:11:08 i Holmekagan goes Shanghai,

ibland längtar jag hem. Hem till Sverige och Klädesholmen. Jag längtar t.om tillbaks till socialkontoret i Stenungsund!! Kommer på mig själv ibland med att jag funderar kring hur det går för mina gamla klienter - hur mår de, vad gör de nu, har de kommit vidare med sina liv? Jag längtar också efter alla goa jobbarkompisar och just den här tiden på året då vi brukade sitta nere vid kajkanten på fikarasterna. Titta på båtarna i hamnen och den nyfikna illern som brukade springa förbi. 
Jag längtar också efter att köra bil, läsa G-P, äta filmjölk, gå till Bojen och handla, prata med grannen Ester, höra truckarna som kör fram och tillbaks till sillfabriken, höra måsarna som skriker, sitta på altanen och dricka kaffe, se blommorna börja sticka upp i rabatterna.
Jag längtar efter mamma och pappa, att bara kunna gå hem till den när jag vill, sätta mig i deras kök, se mamma sätta på kaffet och fråga om jag vill ha en macka. Få en Bruno upphoppandes i knät, dreglande och glad.
Men mest längtar jag efter Steffie Bong, min älskade unge som just nu kämpar på med sina sjuksköterskestudier. Hon är så duktig! Och snart ses vi, bara 2 månader kvar tills jag är hemma igen, jippi!! 

Kommentarer

Postat av: stephanie

Publicerad 2010-04-16 13:32:55

Och jag längtar efter dig älskade mamma!!

Postat av: Lin

Publicerad 2010-04-16 21:26:57

Och vi längtar också efter dig! Nu är kajluncherna igång, måsarna skriker, ejdrarna friar för fullt, illern har inte visat sig än, men enstaka båtar börjar glida förbi.

Med våra kära klienter är det si och så. Idag lämnade en mycket ledsen mamma kontoret och tyckte nog att vi var pest. Inte kul, men i siste änden måste vi försöka värna våra allra minsta - barnen.



Blåsipporna är igång och vitsipporna har precis börjat :)

Resten av april ska visst bli lite svalare. Bra på sitt vis, för då blir våren lång.

Vi ses!!

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

En öbo i storstan! I april 2009 flyttade jag med min man till Shanghai, Kina och där bodde vi fram tills november 2011 då vi styrde kosan mot Europa igen. Köln är numera min tyska hemstad!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela