holmekagan

bilder från Tibet del 3

Publicerad 2011-05-12 10:27:10 i Holmekagan goes Shanghai,


jakar i snön.


vi stannade till vid en liten by och träffade bl.a den här lilla flickan. Hon var mycket blyg men ställde ändå upp på att låta sig fotograferas. Vi gav henne en peng som hon sen direkt sprang iväg till en kiosk och köpte godis för.


några gamlingar i byn.


tibetvy


när vi åkte nedför de branta bergen fick bromsarna på bilen jobba så hårt så de blev alldeles överhettade och fick kylas av emellanåt.


glad kille som drev den lilla kiosken längs vägen som tillhandahöll bl.a bensin, vatten och cigaretter. Vi fick veta av Kelsam att han var 35 år och under vintern bodde nere i sin by men jobbade här under högsäsongen som är mellan april och oktober.


kvinna längs vägen.


mor och dotter


i nomadernas land - norr om Lhasa.


Nam Co lake som fortfarande låg frusen. Världens högst belägna saltvattensjö. Det kostade hela 120 kronor att besöka denna sjö. Svårt att förstå för oss svenskar som är vana vid allemansrätten och att vistas i naturen är gratis. Vi la märke till att många människor i detta område var fattiga så vi frågade Kelsam om inträdet kom dem tillgodo på något sätt. Ni får själva lista ut hans svar..


flicka 3 år, Nam Co lake.


flickans mor, 27 år gammal. Hade fött fyra barn varav endast två var i livet. Mycket fattig, ägde ett biljardbord som hon hyrde ut. Vad hennes man gjorde fick vi inte veta.


spisen i skjulet som de bodde i. Vi fick smaka på hemlagad yogurt - mycket gott!

ungdomar som dansar. Guiden sa att det troligtvis var förberedelse för en stundande vårfest.


familj längs vägen.


en dag provade vi att äta jakgryta. Smaken var okej men köttet var seeeegt...Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

En öbo i storstan! I april 2009 flyttade jag med min man till Shanghai, Kina och där bodde vi fram tills november 2011 då vi styrde kosan mot Europa igen. Köln är numera min tyska hemstad!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela