holmekagan

kryssning längs Yangtze river

Publicerad 2010-11-16 15:06:34 i Holmekagan goes Shanghai,

På torsdag morgon tog vi flyget till staden Chongqing där vi först spenderade en solig eftermiddag innan vi steg på kryssaren Katarina och åkte iväg längs floden.
 
På båten blev vi välkomnade av kryssningsvärdarna Chris(från Tyskland) och Ivan(från Ryssland). Hur de hamnat där som kryssningsvärdar fick vi aldrig reda på men de var två lustiga typer iallafall. Skulle man lagt på en mustage på Chris så skulle han sett ut som en dubblegångare till en gammal tysk ledare...Och Ivan blev vi aldrig riktigt kloka på, han sa inte mycket men rätt vad det var så smög han upp bakom ryggen på en. Lite kusligt faktiskt. Nåväl, förutom dessa två så befann sig även en hel del andra intressanta människor ombord. Mest kineser, några amerikaner, en grupp danskar och så lite gott och blandat från övriga världen. Vi blev bekanta med ett kinesiskt par som bor här i Shanghai så vi ska försöka träffas igen. Vi träffade även Morgan från USA som reste runt i Kina på egen hand och ett kanadensiskt par som jobbat på Expot. Mycket trevliga människor allihop.

På båten serverades frukost, lunch och middag och där emellan så pågick aktiviteter. Utflykter, tai chi, föreläsningar, underhållning m.m Ett späckat program men man deltog i det man ville såklart. Skönast var att sitta ute på däck i solen och beundra den fantastiska omgivningen. Här kan man verkligen snacka om höga berg och djupa dalar. Vi besökte även världens största damm, The three Gorges dam project. Det är ett kontroversiellt bygge för den har ökat vattennivån med 175 meter uppströms och 1,4 miljoner människor har tvångsförflyttats.

Turen avslutades i staden Yichang där vi efter lite sightseeing tog flyget tillbaks till Shanghai på söndag kväll.


Chongqing


Våran hytt.


Dimmig morgon på vår lilla balkong.




"Cruising down the river" (on a sunday afternoon...)


Vid spökstaden Fengdu.


Underhållning på båten. The thousand hands of Buddah.


Vi två igen! Jag har min nyuppsydda klänning från fabricmarket på mig.


Vid tog oss en liten avstickare med mindre båtar längs en smalare åder av floden. Vackert, så vackert!


Slussning i natten...


Vid The three Gorges Dam project i Yichang.


Kommentarer

Postat av: Stephanie

Publicerad 2010-11-21 10:42:33

det låter underbart!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

En öbo i storstan! I april 2009 flyttade jag med min man till Shanghai, Kina och där bodde vi fram tills november 2011 då vi styrde kosan mot Europa igen. Köln är numera min tyska hemstad!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela