holmekagan

Holmekagan goes Shanghai!

Publicerad 2009-08-10 15:13:33 i Holmekagan goes Shanghai,

Hej alla glada människor! Idag har jag startat denna blogg eftersom jag precis fått veta att facebook är blockat just nu i Kina. Jag vill ju gärna hålla kontakt med alla jag känner hemma i Svedala och även gärna dela med mig av mitt nya liv i Shanghai. Alltså startar den spännande bloggen "holmekagan" idag! En historisk händelse!!
Håller på att packa och springer upp och ner för trapporna här hemma och hoppas att jag inte glömmer något. Imorgon lyfter planet 12.50 från Landvetter och resan går via Arlanda - Beiijing och slutligen Shanghai. Är lite orolig för att bli satt i karantän för misstänkt svininfluensa i Kina eftersom jag är förkyld.  Man blir "scannad" på flygplatsen och visar man minsta tecken på feber eller råkar hosta, ja då är det kört,,,

Kommentarer

Postat av: Laila Johansson

Publicerad 2009-08-10 15:28:58

Hejhopp!

Vi vänter med spänning om att få läsa om ditt liv ibland asiaterna.

Lycka till på flygplatsen och jag hoppas du kommer dig iväg utan problem!

Kram

Postat av: Lena I

Publicerad 2009-08-11 08:43:29

Hej Kata!

Håller tummarna för att du får värsta flytet på hela resan och att allt går jättebra!!

Ska bli så spännande att få följa dig här!

Kram

Lin

Postat av: marianne

Publicerad 2009-08-13 12:50:43

Hej

Kul att kunna skicka en hälsning så här. Känns lite snopet att du är tillbaka till Kina. Planerade här att ev göra en liten paddeltur med dig ,Lena o AC. Själv har jag nu semester sen 3 aug. vilken består i snickra, sortera, städa o laga mat, ganska skönt faktiskt. När jag pratade med Lena trodde hon att du skulle vara kvar i aug. också fram till skolstart men så vart det ju då inte.Jag hoppas verkligen att vi kan yträffas nästa gång du kommer.Jag är ingen frekvent användare av modern teknik men skall verkligen bli bättre såg idag att du skickat en hälsning i maj på facebooken vilket kändes trist att jag inte tidigare såg. Hoppas du nu får en bra tid.Kram Men

Postat av: katarina

Publicerad 2009-08-13 16:22:21

Hej och tack för era lyckönskningar! Jag hoppas också på att jag får en bra tid här bland "asiaterna" ;-))

Postat av: Lena

Publicerad 2009-08-14 00:01:02

Hej Kata!

Har haft problem att komma in på din blogg ikväll, men nu gick det och jag passar på att skicka några rader medan min teknik fungerar, för den har också strulat.

Puh, så skönt att ni är framme!!! Började bli orolig när inget hördes på et par dagar. Det är väl det som är en del i resfebern, tror jag, att man egentligen vet att det alltid händer nåt.

Själv har jag åkt tåg runt Europa igen, mest "jobbat" playan i Split samt sprungit som en idiot efter tåg. För givetvis blir det förseningar, ombokningar och ja, just det, springa ;)

Det här med långsemester är jäktigt värre! Det ska plockas bär, kokas marmelad, åka till värmen, äta sill och dricka snaps med kompisar på altan och paddla, paddla. Ikväll har jag varit ute med R och sen med hela Willes gäng och just nu packar jag bilen för att dra till stugan i norr. Vad allt trycker man inte in på några veckor. Blir skönt när jobbet börjar igen och man får ta igen sig ;) eller?!

Stackars dottern som är ensam hemma! Jag minns hur det kändes när jag själv var i hennes ålder och vår familj bodde landet runt. Det vore lika bra att hon också åker över till er!

Ha det bara fint! SKicka över lite av värmen till din värmetörstande kompis ;)

Kramar

Lin

Postat av: marianne

Publicerad 2009-08-17 16:38:53

Hej

Det ser mysigt ut i eran lägenhet.Har dom inte någon form av potatis i Kina. Kanske en ny affärside så du slipper o lata dig hela dagarna( är bara avundsjuk som nu snart skall börja jobba igen)Jag har trivts väldigt bra med att inte ha en tid att passa o bara gå hemma o pilla lite.Kram men

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Katarina Holmqvist

En öbo i storstan! I april 2009 flyttade jag med min man till Shanghai, Kina och där bodde vi fram tills november 2011 då vi styrde kosan mot Europa igen. Köln är numera min tyska hemstad!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela